Pana mai ieri, Calin Popescu-Tariceanu gasea in modificarile fiscale o mina de aur pentru Romania. Brusc, asa cum ne-a obisnuit deja Guvernul PSD-ALDE, presedintele Senatului a cerut luni sa nu fie intrebat el de ceea ce face Guvernul in ceea ce priveste chestiunile fiscal-bugetare.

Totodata, a subliniat ca “rapiditatea luarii unor masuri” nu ar fi o decizie inteleapta a Cabinetului Tudose. Este luna noiembrie si masurile fiscale ar trebui, conform Guvernului, sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Toti jucatorii cu experienta in economie stiu ca a face modificari fiscale atat de masive intr-un timp atat de scurt este sinucidere curata. PSD-ALDE par sa nu inteleaga acest lucru, interesul lor la Guvernare fiind acela de a elibera puscariasii politici si a evita puscaria.

„Eu cred ca atunci cand e vorba de adoptarea in Guvern a unui set de masuri importante, rapiditatea nu e factorul cheie“, a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

El a evitat sa discute despre “revolutia fiscala” pe care doreste sa o instaureze PSD, prin ordonante de urgenta care sa transfere contributiile de la angajator la angajat.

Daca modificarile fiscale NU vor avea loc, PSD ar urma sa creasca cu doar 5% salariile bugetarilor anul viitor, incalcand astfel una dintre principalele promisiuni din campanie si aratand astfel lumii intregi ca, de fapt, toate “misculatiile” fiscale din prezent aveau ca scop doar strangerea de bani suplimentari la bugetul de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri