Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania se arata “stupefiati” de declaratiile ministrului justitiei Tudorel Toader, care a pus la indoiala profesionalismul specialistilor anticoruptie de pe langa Consiliul Europei. Acestia sunt, de altfel, printre cei mai pregatiti oameni in jurisprudenta.

Mai mult, judecatorii din Romania subliniaza ca declaratiile ministrului sunt cel putin stranii, inacceptabile intr-un stat de drept si pun in pericol insusi parcursul Romaniei ca stat membru al Consiliului Europei, stergand cu buretele toate eforturile autoritatilor romane de a respecta partenerii europeni, desfasurate constant in ultimii 20 de ani”.

“Eu personal am stat de vorba la Ministerul Justitiei cu expertii GRECO, nu mi-au creat convingerea ca profesional se ridica la nivelul continutului raportului“, a spus Toader astazi.

Forumul Judecatorilor: “Expertii GRECO sunt persoane calificate, extrem de bine pregatite profesional, cu o vasta experienta, fiecare stat membru furnizand o lista care contine maximum 5 experti. Activitatea de evaluare implica inclusiv urmarirea observatiilor statului verificat, intalniri cu toate autoritatile relevante si supunerea anteproiectului de raport spre comentarii statului membru care face obiectul evaluarii”, arata Forumul Judecatorilor in comunicat.

Reamintim ca expertii GRECO au redactat un raport critic la adresa modificarilor la legile Justitiei.

Citeste si:
Pensionarea anticipata a magistratilor a fost amanata de Senat
NEASTEPTAT: Pensionarea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dosarul Tandarei: Mai multe ONG-uri cer demisia procurorului