PSD a transmis o circulara in filiale solicitand ca fiecare judet sa trimita 15 oameni la Bucuresti in ziua motiunii pentru a o sustine pe Viorica Dancila, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Potrivit acestora, pesedistii din teritoriu nu trebuie sa fie angajati in administratie si nici lideri cu vizibilitate. Surse din PSD Constanta au confirmat ca organizatiile locale ale partidului au primit directive clare sa asigure un numar minim de participanti la mitingul de sustinere a guvernului Dancila in ziua motiunii de cenzura.

In Constanta vor fi mobilizate femeile in incercarea partidului de a transmite un mesaj cu impact emotional sporit, de sustinere a primei femei ajunsa in functia de premier al Romaniei. De organizare s-ar ocupa Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana de 18 ani, presedinta organizatiei de femei a PSD Constanta si o apropiata a lui Liviu Dragnea.

Contactata telefonic, Mariana Gaju a negat vehement ca s-ar ocupa de mobilizarea femeilor din judet si a vorbit de participarea ei, in calitate de vicepresedinte al Organizatiei Nationale de Femei a PSD, la sedinta CEx de maine: ”Doamne fereste! Ce vorba e asta? Nu se mobilizeaza, doamna, nimeni. Poate ca nu stiu eu. Eu va transmit ce stiu la ora asta: Daca la nivel de judet o vicepresedinta merge maine la CEx e cu totul altceva. Dar nicidecum femeile Constantei…”

Contramanifestatie in ziua motiunii

Intrebat luni seara, intr-o emisiune la Antena 3, daca sunt sanse sa vina sustinatorii coalitiei PSD-ALDE la Parlament in ziua motiunii de cenzura, Claudiu Manda a raspuns scurt: “Da. S-ar putea sa vina”/

Chestionat ce se poate intampla daca in ziua votului motiunii vor fi la Parlament si sustinatorii PSD-ALDE si cei ai Opozitiei, Manda a replicat: “Sunt doua variante, fie sa-i putem compara numeric, fie sa ajunga la conflict. Numai ca ce vedem azi ca se intampla, inclusiv la nivelul Parlamentului, s-ar putea sa isi doreasca in continuare, cei care vin acum, protestatarii, astfel de actiuni. Am luat si masuri in Parlament, insa te poti gandi ca sustinatorii USR vin la restaurant, sa ia furculita si apoi sa fuga cu furculita prin Parlament.”

PNL, USR si PMP au depus, saptamana trecuta, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata “Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!”, semnata de 152 de parlamentari. Semnatarii motiunii de cenzura cer demiterea premierului Viorica Dancila, sustinand ca “nu are curajul si puterea de a se opune deciziilor arbitrare ale sefului de partid”.

Pentru a trece motiunea, initiatorii au nevoie sa rupa voturi din coalitia de guvernare. Liderii PNL si USR au declarat in ultimele zile ca au purtat discutii cu parlamentari PSD si ALDE, dar si cu UDRM, pentru a-i convinge sa voteze motiunea de cenzura. Pe de alta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca motiunea nu va trece.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri