Presedintele Klaus Iohannis a salutat joi comunicatul prin care 12 state aliate ale Romaniei fac apel la toate partile implicate in modificarea Codului de Procedura Penala si a Codului Penal ”sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei”. scrie G4Media.

”Au perfecta dreptate. Este lucrurl pe care l-am spus eu de multa vreme. Legile justitiei se pot modifica, dar modificarile trebuie sa fie de asa natura sa imbunatateasca independenta si eficienta sistemului de Justitie, iar aceste atentionari, sigur, sunt exact lucrurile pe care le spun si eu de multa vreme si lucruri pe care le spun multi romani de multa vreme. Sper sa se auda si la PSD”, a declarat Iohannis la sosirea la reuniunea Consiliului European.

Si MAE a oferit o reactie cu privire la acest subiect: Institutiile statului au un dialog permanent si transparent cu institutiile europene si internationale inclusiv pe Legile Justitiei

Ministerul Afacerilor Externe a luat nota de pozitia exprimata joi de cele 12 state partenere cu privire la procesul de amendare a Codului penal si a Codului de procedura penala si subliniaza ca intarirea statului de drept si lupta impotriva coruptiei fac parte din prioritatile asumate prin programul de guvernare 2018 - 2020, precizeaza MAE.

"Recunoasterea de catre statele partenere a progresului demonstrat de Romania in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient arata, inca o data, eforturile pe care institutiile statului le depun in mod constant pentru a asigura respectarea legii si a angajamentelor Romaniei, atat in cadru european, cat si in cadru international. Reiteram ca institutiile statului au un dialog permanent si transparent cu institutiile europene si internationale inclusiv pe legile Justitiei, in vederea facilitarii unei cooperari internationale eficiente si respectarii de catre Romania a tuturor angajamentelor in plan international", se arata in precizarile transmise de MAE.

Sursa citata evidentiaza ca "procesul de amendare a legislatiei in domeniul penal reprezinta un atribut al Parlamentului, acordat prin Constitutie, iar etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultarii publice si a dialogului cu cetatenii".

"Reiteram ca procesul de amendare este in curs de derulare, aceste legi urmand a intra in vigoare numai dupa adoptarea acestora de catre Parlament si respectiv promulgarea de catre presedintele Romaniei. Subliniem ca intarirea statului de drept si lupta impotriva coruptiei fac parte din prioritatile asumate prin programul de guvernare 2018 - 2020", precizeaza MAE.

12 state aliate Romaniei, printre care SUA, Germania, Franta, au facut public un comunicat de presa prin care fac apel la toate partile implicate in modificarea Codului de Procedura Penala si a Codului Penal ”sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri