Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, marti, fiind prima iesire a sefului statului dupa ce social democratii au votat luni in sedinta Comitetului Executiv National remanierea Guvernului. Seful statului a anuntat ca accepta remanierea, insa respinge doi ministri propusi: Lia Olguta Vasilescu la Transporturi si Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este de acord cu remanierea Guvernului, desi considera ca este o "solutie simpla". De asemenea, seful statului spune ca trebuie sa tina cont de anumite lucruri, printre care preluarea presedintiei Consiliului UE, drept pentru care este nevoie in Executiv de oameni competenti si bine pregatiti.

"Sunt de acord sa se faca o remaniere, insa trebuie sa tin cont de anumite lucruri. Ne aflam in fata unor provocari. Este nevoie de ministri care performeaza foarte bine. Mai avem foarte putin, au inceput si sunt in desfasurare vizitele care trebuie sa ne pregateasca pentru preluarea presedintiei Consiliului UE", a spus Iohannis.

La final, Iohannis a anuntat ca a emis decretul de remaniere, insa nu accepta doua dintre propunerile PSD: Lia Olguta Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor si Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvaltarii.

"Avand in vedere acest lucru am emis decretul de remaniere, tinand cont de propunerile formulate. - Si se numesc urmatorii: Les, Budai, Badalau, Breaz, domnul Petrescu, domnul Matei. Celelalte doua propuneri le consider nepotrivite. (Ilan Laufer si Olguta Vasilescu)".

Olguta Vasilescu ramane asfel fara portofoliu, in conditiile in care presedintele a semnat decretul de revocare al acesteia de la Ministerul Muncii. Ceilalti sase ministri vor depune juramantul la Cotroceni astazi, la ora 15.30.

Pe de alta parte, presedintele nu i-a revocat din Guvern pe Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, unul din adversarii lui Liviu Dragnea, si pe Lucian Sova, ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Angelo Brezoianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri