Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat marti un raport de admitere pentru initiativa social-democratului Catalin Radulescu, potrivit careia infractorii condamnati definitiv pentru coruptie vor putea infiinta societati comerciale, noteaza G4Media.

Initiativa, care modifica legea 31/1990 privind societatile, a fost respinsa de Senat si a primit luna trecuta raport de respingere si din partea comisiilor Camerei Deputatilor, dar decizia a fost rasturnata in sedinta de marti a deputatilor juristi.

Potrivit proiectului initiat de Radulescu:

Art. 6 alin. (2): Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infractiuni contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, infractiuni de coruptie, delapidare, infractiuni de fals in inscrisuri, evaziune fiscala, infractiuni prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, sau pentru infractiunile prevazute de prezenta lege.

Raportul Comisiei juridice va trebui aprobat si de Comisia pentru politici economice a Camerei, inainte ca initiativa sa poata fi supusa votului final in plenul Camerei Deputatilor, care este forul decizional.

Citeste si:
Caracal va avea sistem de supraveghere video pana la finalul anului
Municipiul Caracal va avea...

Social-democratul Catalin Radulescu, poreclit ”deputatul mitraliera” si condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, este unul dintre parlamentarii PSD cu cele mai multe initiative legislative anti-justitie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Unde a fost trimis sa lucreze un medic acuzat de coruptie