USR cere statului roman sa nu-l extradeze pe jurnalistul Kamil Demirkaya. Statele Unite ale Americii se implica in conflictul dintre Rusia si Ucraina. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 6 decembrie.

Cele doua scenarii din proiectul „Romania educata”, lansat de Iohannis: studii liceale de trei sau patru ani, bacalaureat teoretic, aplicat sau international, licenta profesionala. Proiectul „Romania Educata”, lansat miercuri de presedintele Klaus Iohannis, propune doua scenarii pentru structura sistemului educational, vizand toate ciclurile de invatamant. Ambele scenarii au in comun tranzitii mai flexibile intre cicluri, optiuni suplimentare pentru tinerii din invatamantul profesional, dezvoltarea invatamantului de tip dual si prevad, totodata, un rol crescut al consilierilor si portofoliilor educationale, care devin operationale, noteaza Hotnews.ro.

Decizia in cazul imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu a fost amanata. Informatie de ultima ora. Senatul a stabilit ca va supune la vot ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu abia in sesiunea de primavara, adica dupa februarie 2019. Asta nu inseamna insa ca va fi dezbatuta in februarie. Senatorii nu au nicio restrictie de termen. Comisia juridica tocmai a amanat cu inca o saptamana redactarea raportului pe tema cererii DNA de ridicare a imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu. DNA a transmis, in 7 noiembrie, Senatului cererea de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Tariceanu, acesta apreciind ca este un demers politic si exprimandu-si convingerea ca in dosar e vorba de „multa maculatura”, noteaza Digi 24.

USR cere statului roman sa opreasca extradarea in Turcia a ziaristului Kamil Demirkaya. USR considera ca o asemenea actiune este de natura sa puna in pericol viata lui Kamil Demirkaya si ca extradarea sa ar constitui un semnal ca autoritatile de la Bucuresti au abdicat de la apararea unor drepturi fundamentale, precum dreptul la viata si la libera exprimare. ”Faptul ca, pentru Liviu Dragnea, dictatura lui Recep Tayyip Erdogan este o sursa de inspiratie nu mai este demult un secret, insa in cazul de fata vorbim deja de un gest care condamna un om pentru ca a indraznit sa critice abuzurile din Turcia. Romania, ca stat membru al Uniunii Europene si al NATO si-a luat un angajament ferm pentru respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor si sa apere si promoveze democratia si valorile europene si euro-atlantice.

Daca astazi autoritatile romane fac un asemenea gest, nu doar ca incalca drepturile omului, nu doar ca se fac pres la cheremul sultanului Erdogan, dar arata o separare clara fata de UE si de valorile pe care le reprezinta. Din nou, interesul personal si simpatiile lui Dragnea tradeaza o tara intreaga! Extradarea lui Kamil Demirkaya nu trebuie sa aiba loc! Romania trebuie sa ramana un stat democratic si european si unde primeaza statul de drept”, a declarat liderul USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presa.

SUA se implica in conflictul dintre Rusia si Ucraina. Au luat deja prima decizie militara. Armata americana a inceput miercuri, 5 decembrie, pregatirile pentru trimiterea unei nave de razboi in Marea Neagra pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Ucraina dupa recentul incident de langa stramtoarea Kerci. Armata SUA a cerut Departamentului de Stat sa notifice Turcia despre eventualul sau plan de a trimite o nava militara in Marea Neagra, a anuntat CNN, citand mai multi oficiali americani, care au afirmat ca acest demers reprezinta ‘un raspuns’ la confruntarea recenta intre Rusia si Ucraina in apropiere de stramtoarea Kerci, care face posibil accesul din Marea Neagra in Marea Azov. „Statele Unite isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile Conventiei de la Montreux. Cu toate acestea, nu vom comenta despre natura corespondentei noastre diplomatice cu guvernul turc”, a declarat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, citat de CNN.

Fiica fondatorului Huawei, Meng Wanzhou, a fost arestata in Canada. Fiica fondatorului Huawei, un gigant in randul firmelor de telecomunicatii din China, a fost arestata in Canada si se confrunta cu extradarea in Statele Unite, relateaza BBC, citat de Adevarul. Meng Wanzhou, directorul financiar si adjunct al Huawei, a fost arestata in Vancouver pe 1 decembrie. Informatiile referitoare la arestare nu au fost facute publice, insa SUA investigheaza Huawei privind o posibila incalcare a sanctiunilor impotriva Iranului. Ambasada Chinei in Canada a protestat decizia si a cerit eliberarea ei. Intre timp, Huawei a declarat ca nu are prea multe informatii despre acuzatii si ca nu au fost „conttienti de vreo greseala facta de doamna Meng”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri