Presedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu ocazia Anului Nou, in care indeamna romanii sa valorifice oportunitatea detinerii presedintiei Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019 pentru a dovedi ca "Romania este implicata, cu seriozitate, in consolidarea proiectului european", informeaza Agerpres.

"Ne aflam la finalul unui an cu o semnificatie profunda pentru Romania - anul Centenarului Marii Uniri. Deschidem o noua pagina a istoriei natiunii noastre si ne revine noua responsabilitatea de a lasa generatiilor viitoare o democratie puternica si o tara dezvoltata. Sa construim, asadar, impreuna urmatorul secol de existenta a Romaniei cu mult curaj, implicare civica si atasament ferm fata de valorile statului de drept. 2019 este anul in care tara noastra va detine, pentru prima data, presedintia Consiliului Uniunii Europene. Sa valorificam aceasta oportunitate si sa dovedim ca Romania este implicata, cu seriozitate, in consolidarea proiectului european", afirma Klaus Iohannis.

Pe 1 ianuarie 2019, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, Romania preia presedintia semestriala rotativa a Consiliului UE, pe care o va detine pana la data de 30 iunie.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Patriarhul Daniel blocheaza depesedizarea dorita de Iohannis
Setari Cookie-uri