PSD: Klaus Iohannis nu intelege economie; nu stie sa citeasca un buget

PSD sustine ca presedintele Klaus Iohannis "nu intelege economie", "nu stie sa citeasca un buget", dar blocheaza actuala guvernare, "in loc sa-si ceara scuze", dupa ce Curtea Constitutionala i-a respins sesizarea impotriva Legii bugetului.

"In loc sa isi ceara scuze, dupa ce Curtea Constitutionala i-a respins sesizarea impotriva Legii Bugetului, Iohannis se incapataneaza sa blocheze guvernarea PSD, in speranta ca cetatenii nu vor vota acest partid la viitoarele alegeri (...). In realitate, Iohannis nu intelege economie. A dovedit-o chiar miercuri, cand ne-a aratat ca nu stie sa citeasca un proiect de buget. Spunea ca administratiile locale vor primi cu un miliard de lei mai putin, desi in realitate proiectul de buget propune cu 4,6 miliarde in plus", potrivit unui comunicat al PSD, citat de Agerpres.

Social-democratii mai afirma ca problema reala a comunitatilor locale nu e bugetul propus de PSD, care aloca bani in plus, "ci faptul ca Iohannis a blocat bugetul".

"Problema reala a comunitatilor locale nu e bugetul propus de PSD, care aloca bani in plus, ci faptul ca Iohannis a blocat bugetul. Din acest motiv, alesii locali nu pot colecta 100% din impozitul pe venit, ci doar 71,5%, cum era prevazut in bugetul pe anul trecut. Tot din cauza lui Iohannis, primarii nu pot incepe investitiile noi, in valoare de circa 5 miliarde lei".

Citeste si:
Cei doi deputați PSD, amendă suplimentară pentru nerespectarea...
Cei doi deputați PSD au fost...
Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Gabriela Firea anunță în ce condiții ar putea renunța la candidatura la Primărie
Setari Cookie-uri