Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dar ar putea fi nominalizata si o femeie pentru aceasta functie, la Comitetul Executiv National al PSD de marti, a declarat, la Ploiesti, premierul Viorica Dancila.

"N-am avut inca optiunea creata in Comitetul Executiv National, vom vedea, vom avea o discutie. Trebuie sa ne uitam si la portofoliu, sa ne uitam si la sustinerea colegilor. Vorbim de Transporturi si mobilitate militara, deci un portofoliu foarte important. Vedem ce vom hotari in cadrul Comitetului Executiv de astazi", a precizat Viorica Dancila.

Intrebata daca Mihai Fifor ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dupa ce Rovana Plumb a fost respinsa de Comisia JURI, presedintele PSD a raspuns: "Sigur. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi si alti candidati. Astazi vom discuta astfel incat sa venim cu o propunere".

Viorica Dancila a adaugat ca, personal, si-ar dori o femeie, aceasta fiind si dorinta sefei Comisiei Europene, dar care nu este insa "o obligatie".

"Mi-as dori sa fie o femeie, pentru ca, ati vazut, presedintele Comisiei Europene a spus ca ar vrea sa aiba un echilibru intre comisarii barbati si comisarii femei. Ar fi necesara o femeie, dar nu este o obligatie. Vom discuta", a mentionat liderul PSD.

Citeste si:
Fifor, PSD: Nu sustii pe Rovana Plumb? Este anti-romanesc!
Fifor, PSD: Nu sustii pe...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dupa Plumb, Dancila implica doar PSD in numirea comisarului european