Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici (foto), ii solicita demisia ministrului Finantelor, Florin Citu, invocand faptul ca acesta ar fi "sabotat" cursul de schimb si "a avut intalniri ascunse cu reprezentantii institutiilor financiare internationale".

"Motivul pentru care cer demisia domnului Citu este unul cat se poate de simplu: pentru ca a sabotat cursul de schimb (...), leul fiind la un minim istoric, ceea ce se traduce foarte clar in cresteri de facturi, rate bancare. Si pentru ca a avut intalniri ascunse cu reprezentantii institutiilor financiare internationale, despre care nu a informat romanii si nu ne-a spus ce a vorbit si ce a promis in numele statului roman. Mai mult decat atat, actualul ministru al finantelor se lauda ca va adopta in primele 24 de ore de la investire 25 de masuri 'benefice' pentru mediul de afaceri si realitatea il contrazice, din nou! Niciuna din acele masuri anuntate cu surle si trambite nu se regaseste in economie, deci ... inca o minciuna!", a scris Teodorovici, marti, pe Facebook.

El a precizat ca, in cazul in care Citu nu va demisiona in 48 de ore, il someaza pe premierul Ludovic Orban sa-l demita. Senatorul PSD a reluat invitatia adresata premierului Orban si ministrului Citu de a avea o dezbatere publica despre economia Romaniei si despre finantele publice.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Citu anunta ca PSD a eliminat mai multe prevederi legate de ANAF
Setari Cookie-uri