Coaliția de Guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, conform Digi24. Mai mult de atât, alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie, cu 3 luni înainte să se termine mandatul actualului președinte.

Liderii PSD și PNL au decis, într-o ședință a coaliției de guvernare, strategia comună pentru alegeri. Potrivit unor surse politice, alegerile locale vor fi comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal. În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ. Și alegerile prezidențiale vor fi mutate mai devreme, spun surse din Coaliție pentru Digi24.

Motivul comasărilor: Asta își doresc românii

Parlamentarii motivează acestă comasare pe baza alegerilor românilor. Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice realizate la comanda PSD şi PNL de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri