Astfel, scaderi importante s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Centru (320 autorizatii) si Sud-Muntenia (257 autorizatii), iar cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov si Nord-Vest, se arata intr-un comunicat al INS, citat de Mediafax.

In luna aprilie 2011, totalul actelor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a fost mai mic cu 14,7% fata de aceeasi luna din 2010, la 3.145 autorizatii, din care 65,4% sunt pentru zona rurala. Scadere a fost reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai semnificative reduceri au fost in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (194 autorizatii) si Centru (134 autorizatii), iar in regiunea de dezvoltare Nord-Vest s-a inregistrat o usoara crestere (34 autorizatii).

Citeste si:

Comparativ cu martie 2011, in luna analizata, totalul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a coborat cu 6,8%. Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii in majoritatea regiunilor de dezvoltare, cele mai importante fiind in regiunile de dezvoltare Nord-Est (148 autorizatii), Sud-Est (57 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (33 autorizatii).

Cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Vest (20 autorizatii) si Sud Vest Oltenia (15 autorizatii).