Premierul Emil Boc a discutat cu reprezentantii FNGCIMM despre stadiul implementarii unor programe guvernamentale, inclusiv Prima Casa 4. In doua luni de la noua varianta a programului, au fost acordate peste 4.000 de garantii, in valoare de 160 milioane de euro, a spus Boc.

Pana in prezent, pentru programul Prima Casa 4 si-au manifestat intentia de participa 16 banci, dintre care 14 au semnat deja conventiile cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si sunt direct implicate in aplicarea programului, a anuntat premierul.

"In doua luni de la noua varianta a programului Prima Casa, au fost acordate 4.173 de garantii guvernamentale in valoare de aproximativ 160 de milioane de euro, 80 de milioane suportate de banci, 80 de milioane suportate de stat, prin Fondul de Garantare in noua lui formula", a spus Emil Boc.

Cele mai multe apartamente care au fost cumparate prin intermediul programului Prima Casa sunt cele cu doua camere, iar ca pondere, Bucuresti, Cluj si Timisoara sunt zonele cu cele mai multe tranzactii, potrivit declaratiilor facute de premier.

In noua forma, programul se adreseaza atat persoanelor care nu detin o locuinta cat si proprietarilor actuali ai unei locuinte cu o suprafata utila mai mica de 50 mp, care nu a fost dobandita prin Prima Casa.

Suma minima acordata de banca in cadrul acestui program este de 10.000 de euro, iar valoarea maxima a imprumutului este cuprinsa intre 57.000 de euro si 71.250 de euro. Perioada de creditare este de maxim 30 de ani.

Printre ultimele banci care si-au anuntat intrarea in program se afla Raiffeisen Bank si OTP Bank, cu plafoane de 115, respectiv 9,6 milioane de euro.

Vezi aici Ce venituri iti trebuie pentru un credit Prima Casa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Guvernul inlocuieste indicele ROBOR cu IRCC si la Prima Casa