Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a prezentat membrilor coalitiei mai multe propuneri de modificare a Codului Fiscal, printre care mentinerea in 2012 a impozitarii suplimentare a proprietarilor de mai multe case si de autoturisme cu o capacitate cilindrica peste 2.000 cmc, avand in vedere ca Parlamentul, printr-un amendament, a decis impozitele sa fie aplicate doar pana la finele anului 2011, informeaza Mediafax.

"Membrii coalitiei au fost de acord cu pastrarea acestor impozite si in 2012, considerand ca este un sistem echitabil de impozitare", au declarat surse participante la sedinta coalitiei.

"Avand in vedere limitarea in timp a aplicabilitatii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptarii Legii nr. 88/2011, se propune mentinerea si dupa data de 31 decembrie 2011 a cadrului legal actual de impozitare pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri si pentru mijloacele de transport", se arata in nota de fundamentare a unui proiect care aduce modificari Codului Fiscal.

Citeste si:

In vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi sa fie dublat, iar persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Coalitia a discutat luni si modificarile privind obligativitatea depunerii declaratiei unice, fiind de acord ca firmele cu o cifra de afaceri de maximum 100.000 de euro, adica aproximativ 370.000 de firme, sa nu mai depuna declaratia unica lunar, ci trimestrial.