Mall-ul Palác Flóra (foto) a fost deschis in anul 2003 in urma unei investitii de 72 milioane de euro.In decembrie 2004, AFI Europe a vandut 50% din actiunile pe care le detinea in cadrul centrului comercial catre Avestus Capital pentru suma de 20 milioane de euro.

Galeria comerciala Palác Flóra are o suprafata totala inchiriabila de 37.600 metri patrati, ce include 20.000 metri patrati suprafata de retail si 17.600 metri patrati de spatii de birouri. Traficul centrului comercial este estimat la circa 8 milioane de vizitatori anual. Mall-ul cuprinde 130 de chiriasi, printre care: Gant, Lacoste, Levis, Miss Sixty, Pepe, Sergio Tacchini, Triumph, Reserved, Cottonfield, Intersport, Vodafone si Cinema City.

„Tranzactia Palác Flóra reprezinta un exemplu concludent in ceea ce priveste potentialul de crestere a valorii unui proiect datorita dezvoltatorului. Achizitia centrului comercial de catre Atrium European Real Estate Limited reprezinta 40% din RIR (Rata Interna de Rentabilitate) dupa numai opt ani de operare”, spun oficialii AFI Europe.

In Romania, AFI Europe a anuntat in acest dezvoltarea a doua noi proiecte: AFI Business Park Cotroceni si AFI Palace Ploiesti, a caror data de livrare a fost stabilita pentru 2012. AFI Palace Ploiesti va include o suprafata totala inchiriabila de 26.000 metri patrati distribuita pe doua etaje si 900 de locuri de parcare, ancora fiind hipermarketul Cora.