Proprietarul AFI Cotroceni a vandut un mall din Praga cu 191 mil. euro

Dezvoltatorul AFI Europe, proprietarul centrului comercial AFI Palace Cotroceni, si Avestus Capital au semnat cea mai mare tranzactie de pe piața imobiliara din Praga prin vanzarea centrului comercial Palác Flóra catre compania Atrium European Real Estate Limited, pentru suma de 191 milioane de euro.

Mall-ul Palác Flóra (foto) a fost deschis in anul 2003 in urma unei investitii de 72 milioane de euro.In decembrie 2004, AFI Europe a vandut 50% din actiunile pe care le detinea in cadrul centrului comercial catre Avestus Capital pentru suma de 20 milioane de euro.

Galeria comerciala Palác Flóra are o suprafata totala inchiriabila de 37.600 metri patrati, ce include 20.000 metri patrati suprafata de retail si 17.600 metri patrati de spatii de birouri. Traficul centrului comercial este estimat la circa 8 milioane de vizitatori anual. Mall-ul cuprinde 130 de chiriasi, printre care: Gant, Lacoste, Levis, Miss Sixty, Pepe, Sergio Tacchini, Triumph, Reserved, Cottonfield, Intersport, Vodafone si Cinema City.

„Tranzactia Palác Flóra reprezinta un exemplu concludent in ceea ce priveste potentialul de crestere a valorii unui proiect datorita dezvoltatorului. Achizitia centrului comercial de catre Atrium European Real Estate Limited reprezinta 40% din RIR (Rata Interna de Rentabilitate) dupa numai opt ani de operare”, spun oficialii AFI Europe.

In Romania, AFI Europe a anuntat in acest dezvoltarea a doua noi proiecte: AFI Business Park Cotroceni si AFI Palace Ploiesti, a caror data de livrare a fost stabilita pentru 2012. AFI Palace Ploiesti va include o suprafata totala inchiriabila de 26.000 metri patrati distribuita pe doua etaje si 900 de locuri de parcare, ancora fiind hipermarketul Cora.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri