NEPI vrea sa-si majoreze capitalul cu 40 MIL. euro

Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) vrea sa-si majoreze capitalul cu 40 milioane de euro, iar investitorii interesati pot achizitiona drepturi de preferinta in perioada 7 - 18 noiembrie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

Veniturile vor fi utilizate pentru a finanta potentialele achizitii in Romania, aflate in curs de negociere, iar in cazul in care aceste achizitii nu vor fi realizate, incasarile din oferta de drepturi vor fi folosite pentru rambursarea imprumuturilor existente, potrivit unui comunicat al fondului transmis Bursei.

In cadrul ofertei se vor emite 14,28 milioane de actiuni, insotite de drepturi de preferinta, aceasta fiind prima operatiune de acest tip din Romania pentru o companie straina.

Pretul de subscriere pentru actiunile noi este de 2,8 euro pentru actionarii inregistrati in Marea Britanie si Romania si 30 ranzi pentru cei din Africa de Sud, pret calculat pentru un curs de 10,7 ranzi/euro.

Investitorii romani vor putea subscrie 16,14 titluri noi la 100 de actiuni detinute de acestia la 4 noiembrie, iar data de referinta pentru investitorii inscrisi in registrul Africa de Sud sau in registrul din Marea Britanie, va fi de 11 noiembrie.

Fortress Income 2 Proprietary Limited, o filiala detinuta de Fortress Income Fund Limited, a fost de acord sa subscrie toate actiunile din oferta de drepturi, in schimbul unui comision de 2,17 milioane de razi, echivalent cu 0,5% din anagajamentul sau de subscriere.

Tranzactiile cu drepturile de preferinta se vor derula la BVB in perioada 7 - 18 noiembrie, iar data de referinta pentru stabilirea detinatorilor de drepturi va fi de 23 noiembrie. In perioada 23 - 28 noiembrie se va derula la BVB perioada de subscriere de actiuni.

Drepturile de preferinta, care sunt emise pentru actionarii din Romania sunt negociabile.
Actionarii vor avea dreptul a solicite actiunile excedentare ramase nesubscrise de catre alti actionari, acestea urmand sa fie atribuite in mod echitabil tinand seama de numarul de actiuni si drepturi detinute inainte de alocare.

Fondul sud-african de investitii imobiliare a inregistrat in primul semestru un profit de 7,1 milioane euro, de 2,4 ori peste castigul din perioada similara a anului trecut, in conditiile in care veniturile din chirii au urcat cu 60%, la 16,1 milioane euro.

Fondul avea la finalul primului semestru active totale de 385 milioane euro, cu 7% peste valoarea de la 31 decembrie, de 360,1 milioane euro.

Portofoliul NEPI detine proprietati de tip retail, birouri si proprietati industriale in Romania si Germania, iar pe piata locala principale active sunt parcul comercial ERP din Braila si proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri