Un teren de pe Soseaua Fundeni, de 45.000 de metri patrati, este scos la licitatie pornind de la 11,47 milioane de euro, proprietarul acestuia, firma Downtown International, detinuta de compania islandeza Askar Capital, care anunta investitii de 500 milioane de euro in Romania, fiind in insolventa.

Terenul este alcatuit din noua loturi in suprafata de 5.000 metri patrati si se vand in bloc ca o suprafata de teren unitara de 45.000 metri patrati. Vanzatorul, firma de insolventa Fineco Insolvency, nu va accepta oferte pentru parcele sau loturi de teren individuale, scrie Mediafax.

Askar Capital a achizitionat terenul in 2007, prin intermediul Downtown International, in vederea dezvoltarii unui proiect imobiliar, fondurile necesare fiind asigurate din surse proprii, dar si dintr-un credit de la BCR.

Compania, cu actionari islandezi, a anuntat in 2007 ca vrea sa investeasca in Romania 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare, dintre care cel mai mare ar fi necesitat fonduri de 340 de milioane de euro. Askar Capital viza investitii imobiliare pe segmentul rezidential, birouri si retail, iar intr-o etapa ulterioara si pe cel industrial. Askar Capital intentiona sa investeasca atat in Bucuresti, cat si in alte orase, insa pana in prezent nu a finalizat niciun proiect pe piata locala.

Potrivit planului de reorganizare a companiei, BCR avea de recuperat 15,065 milioane de euro de la firma Downtown International, creante vandute insa firmei de colectare a creantelor Suport Colect.

Totodata, Askar Capital a fost inscrisa in tabelul creditorilor cu o datorie de 15,7 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si