Pentru 2013, compania DTZ Echinox estimeaza un volum al inchirierilor de spatii de birouri apropiat de cel inregistrat in 2012, de maximum 170.000 - 180.000 mp, cu mentinerea unei ponderi semnificative din volumul total al spatiilor inchiriate a contractelor de pre-inchiriere.

In 2012 volumul net al inchirierilor de spatii de birouri (cuprinzand inchirierile de spatii noi, pre-inchirierile si prelungirile de contracte) a fost de 154.000 mp, cele mai multe tranzactii concretizandu-se in trimestrul al doilea al anului.

In cladirile de birouri din Bucuresti durata medie a unui contract este de 3-5 ani. In functie de suprafata inchiriata, de perioada contractului sau de faza in care a ajuns constructia unui proiect nou (in cazul pre-inchirierilor) bonusurile oferite de proprietar imbunatatesc nivelul chiriei contractuale. Aceste bonusuri constau in luni de chirie gratuita sau contributie din partea proprietarului la viitoarele lucrari de partitionare a spatiului inchiriat si inlesnesc procesul decizional al chiriasilor

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a intermediat, in ultimele trei luni, tranzactii de inchiriere pe segmentul de birouri pentru o suprafata cumulata de aproximativ 10.000 mp. Inchirierile au inregistrat o crestere de 10% fata de acelasi interval al anului 2012.

Cele mai reprezentative tranzactii in care DTZ Echinox a fost implicata in perioada mentionata sunt intermedierea contractelor de inchiriere, de catre trei companii de top din industria IT, a doua etaje in cladirea de birouri Afi Park 1(foto), totalizand o suprafata de 2.350 de mp, tranzactie ce a dus la un grad de ocupare de 85% a proiectului, si reprezentarea investitorului Immofinanz Group in procesul de inchiriere catre Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti, a 1.500 mp, in cladirea North Center.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
CBRE Romania, 1.000 de metri patrati in ansamblul Aviatorilor 8