„Previziunile pentru anul acesta atat la nivel european, cat si la nivelul Romaniei sunt precaute din cauza faptului ca sunt multe variabile, in lume si in economie. Am vazut in Statele Unite ce s-a intamplat, vom vedea ce se va intampla si in Franta. Politicul joaca un rol foarte important si este din ce in mai intruziv. Si atunci previziunile pentru piata de capital sunt precaute”, a afirmat Badea.

In plus fata de schimbarile de pe plan international, protestele din Romania genereaza intrebari in randul investitorilor interesati de piata locala. „Inceputul de an a venit cu proteste. Aceste proteste semnifica faptul ca exista o nemultumire la nivel social, dar tot se cheama ca este o discrepanta intre ce vor oamenii si ce da Guvernul, iar chestia aceasta nu place niciunui investitori”, a mentionat directorul general al JLL Romania, pentru news.ro.

Intrebata ce efecte au avut protestele asupra investitorilor, Badea a spus ca deocamdata acestia au pus mai multe intrebari decat de obicei. “Ce se intampla acolo? Ce vedem este pe bune? Oamenii ies in strada ca sa apere masurile anticoruptie? Acestea au fost cele mai dese intrebari. Investitorii au vrut mai multe explicatii. De unde provine supararea, nemultumirea , de ce au iesit atat de multi? Nimanui nu ii place sa se intample astfel de lucruri”, a spus Badea. In ceea ce priveste investitorii mai vechi din piata, acestia sunt mai bine informati si mai greu de influentat.

„Papalekas stie ce se intampla pe aici, drept pentru care nu o sa-l distraga de la noua achizitie faptul ca iese cineva in strada”, a argumentat specialistul JLL. Compania de investitii imobiliare Globalworth, fondata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, s-a calificat alaturi de inca trei fonduri de investitii imobiliare in a doua runda de negocieri pentru preluarea grupului Africa-Israel Investments (AFI Group), care detine pe piata locala mall-urile AFI din Bucuresti si din Ploiesti, relata la inceputul lunii februarie publicatia israeliana Globes.