Finantarea prin Prima Casa

Finantarea prin Prima Casa

"Existenta unei strategii pe termen mediu privind programul Prima Casa ar oferi mai multa predictibilitate atat investitorilor cat si potentialilor cumparatori. Cu toate acestea, tinand cont de cererea existenta in acest moment, estimam ca fondurile disponibile pentru 2017 se vor epuiza inainte de finalul anului, existand probabilitatea aparitiei unor noi sincope", spun reprezentantii Coldwell Banker.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock

Piata de locuinte middle market, in crestere

Piata de locuinte middle market, in crestere

Oferta pentru segmentul middle market va continua sa se majoreze si sa se diversifice, proiectele rezidentiale amplasate in arealul polilor de cladiri de birouri din zonele Barbu Vacarescu - Floreasca si Politehnica - Grozavesti urmand sa fie cele mai atractive tinand cont de cererea existenta care lucreaza in cladirile din apropiere.

Sursa foto: baranq/Shutterstock

Randamente anuale de 7% in piata rezidentiala

Randamente anuale de 7% in piata rezidentiala

Piata rezidentiala va continua sa se pastreze atractiva pentru micii investitori, care pot obtine randamente anuale in euro de 5% - 7% prin inchirierea locuintelor achizitionate. "Nu estimam ca tranzactiile de investitii vor ajunge sa detina mai mult de 10% din piata in acest an", arata Coldwell Banker.

Sursa foto: nito / Shutterstock

Gradul de absorbtie: 75%

Gradul de absorbtie: 75%

Gradul de absorbtie al locuintelor care se vor finaliza se va mentine ridicat, la peste 75% in medie, pana la finalizarea proiectelor. Cu toate acestea, vor fi si dezvoltatori care nu vor inregistra rezultatele scontate, in contextul unor planuri de business eronate si a unor strategii de marketing si de vanzari neadaptate la cererea tintita.

Sursa foto: Mikkel Bigandt / Shutterstock

Sudul si Estul Capitalei vor atrage investitiile in locuinte

Sudul si Estul Capitalei vor atrage investitiile in locuinte

Zonele de vest si de sud vor continua sa atraga majoritatea investitiilor in dezvoltare, tinand cont de cererea existenta pe segmentul mass market, in timp ce numarul de proiecte rezidentiale din zona de nord a orasului va continua sa creasca. Potentialul zonei de est va ramane si in 2017 slab exploatat in timp ce zonele Expozitiei - Sisesti si Timpuri noi au toate atuurile pentru a reprezenta viitorul pol de dezvoltare al orasului.

Sursa foto: a40757 / Shutterstock

Noi oportunitati apar in piata rezidentiala

Noi oportunitati apar in piata rezidentiala

"Pe masura ce piata rezidentiala locala se maturizeaza, va aparea potentialul pentru dezvoltarea unor proiecte exclusiv de case, de mari dimensiuni, cat si a unor proiecte mixte, care sa inglobeze componente de office si retail cu componenta de locuire", apreciaza reprezentantii Coldwell Banker.

Sursa foto: CaseyMartin / Shutterstock

Sursa foto: Sursa foto: Brian A Jackson / Shutterstock