Mantor va executa lucrari de consolidare la cladirea istorica Mita Biciclista din Piata Amzei printr-o investitie de 4,5 mil. euro

Spaniolii de la Mantor, dezvoltatorul proiectului rezidential de lux Trastevere, a castigat, in urma unei licitatii organizate de grupul ASEMER, contractul de executare a lucrarilor de consolidare a cladirii istorice Mita Biciclista din Piata Amzei. Investitia se ridica la suma de 4,5 milioane de euro, iar finalizarea lucrarilor este estimata pentru primavara anului 2018.

"In procesul de consolidare si restaurare a cladirii s-au pastrat toate mulurile acoperisurilor si semineele cu valoare istorica. Sarpantele si peretii au fost consolidati in intregul imobil, iar tamplaria corpurilor monumente s-a restaurat in totalitate, cu o recuperare de mai bine de 50% din parchetul corpului principal. Totodata, s-a realizat anveloparea cladirii, inclusiv pentru structurile de lemn", explica Tomas Manjon, co-fondator Mantor Group.

Cladirea Mita Biciclista din Piata Amzei a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, cu fatada in stil Art Nouveau, dupa un proiect realizat de arhitectul Nicolae C. Mihaescu si renovata in anul 1980. Imobilul, declarat monument de arhitectura in stil baroc, a ramas un simbol al orasului Bucuresti datorita notorietatii Mariei Mihaiescu, curtezana celebra si prima femeie din Bucuresti care a mers pe bicicleta, conform unor surse jurnalistice.

Grupul ASEMER reprezinta asociatia firmelor spaniole din Romania si este proprietarul cladirii Mita Biciclista din Piata Amzei.

"Este un proiect complex, care a necesitat schimbari pe parcurs si participarea unei echipe mari, din care au facut parte atat antreprenorul general, arhitectul proiectant, inginerul de structura, cat si un arhitect asistent, arhitecti specializati, designeri, sculptori, restauratori, un diriginte de santier specializat si multi alti participanti care au reusit sa duca proiectul cu succes pana in faza actuala", a afirmat Francisco Calleja, reprezentant al ASEMER.

Citeste si:
Cum arata cel mai nou proiect de apartamente de lux din Pipera
Homing Properties a finalizat...

Mantor este un grup de companii fondat de trei parteneri spanioli (Tomas Manjon, Diego Stuyck, David Tortosa) in anul 2015. Prezent pe piata din Romania, grupul are patru divizii: dezvoltare imobiliara, antreprenor general, amenajari interioare si property & facility management.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri