"Preconizam o crestere a ritmului constructiei de locuinte pentru tineri prin ANL, astfel incat in 2008 sa fie cele mai multe locuinte. in 2006 vor fi finalizate 3.000 de locuinte, in 2007 aproximativ 4.000, iar in 2008 vor fi intre 4.500 si 5.000 de locuinte", a precizat ministrul delegat, dupa cum informeaza NewsIn.

Borbely a adaugat ca se va renunta la proiecte in cazurile in care primariile nu vor putea asigura utilitatile, adaugand totodata ca nu au fost inregistrate astfel de situatii pana la ora actuala.

Pentru unele zone unde constructiile sunt intarziate din pricina cererilor de revendicare a terenurilor, primariile vor decide cum se va solutiona problema. "Sunt citeva cazuri izolate, cum este cartierul Brancusi, insa se vor da fie noi terenuri, fie despagubiri. in cartierul Hernri Coanda a fost solutionata problema, iar din primavara vom putea incepe lucrarile", a adaugat reprezentantul MTCT. Pentru derularea programului de locuinte pentru tineri prin ANL in 2007 a fost stabilit un buget de 282 milioane lei din care 213 milioane reprezinta credite, iar 69 milioane de la bugetul de stat.