Este de asteptat ca tranzactia sa se finalizeze pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al acestui an, potrivit unui ”anunt ad-hoc” publicat de Atrium European Real Estate pe site-ul companiei. Vanzarea singurului centru comercial detinut de Atrium European Real Estate pe piata romaneasca face parte din strategia grupului care detine si opereaza mall-uri si scheme de retail in Europa Centrala si de Est de a-si rebalansa portofoliul, atat din perspectiva geografica, spre Polonia si Cehia – ”cele mai puternice economii din Europa Centrala” –, cat si din punct de vedere al tipului de proprietati comerciale, fiind vizate mall-urile de mari dimensiuni, dominante, situate in zone puternic urbanizate.

Grupul Atrium European Real Estate a fost reprezentat in aceasta tranzactie de catre compania de consultanta imobiliara JLL, iar cumparatorul este MAS Real Estate, fond de investitii asociat cu Prime Kapital, companie fondata de Martin Slabbert si Victor Semionov, fosti oficiali ai fondului de investitii sud-african NEPI. Asocierea dintre cele doua entitati se numeste PKM Investments si are in derulare proiecte de retail care includ, potrivit unui document oficial al companiei MAS Real Estate consultat de wall-street.ro, ”un mall super-regional, doua mall-uri regionale dominante si 11 «value centres» ancorate de Carrefour sau Kaufland, cu o prezenta mare a retailerilor internationali”.

PKM Investments are de asemenea in dezvoltare, potrivit documentului mentionat, doua proiecte rezidentiale mari: Avalon Estates, un ansamblu rezidential situat in apropierea zonei comerciale si de birouri din nordul Bucurestiului si Marmura Aparments, un ansamblu de 380 de apartamente situat in zona de nord-vest a Capitalei.

Anuntul vanzarii Militari Shopping Centre vine dupa alte 19 tranzactii, prin care Atrium European Real Estate aproape ca a realizat un exit si din Ungaria si a completat repozitionarea sa din Cehia, prin vanzarea participatiei sale intr-un centru comercial din orasul Brno. Atrium European Real Estate, a semnat, tot in aceasta luna, un acord pentru vanzarea centrului Atrium Saratov din Slovacia pentru 10,3 milioane de euro. In urma acestor vanzari, portofoliul din Polonia si Cehia va reprezenta un procent de 81% din detinerile totale ale Atrium European Real Estate.

Retailerul de haine Camaieu...
Citeste si: Retailerul de haine Camaieu deschide un nou magazin in Militari...

”Vanzarea Atrium Militari, singurul nostru bun imobiliar din Romania, reprezinta inca un pas important in directia recalibrarii portofoliului nostru spre retailul de inalta calitate si centre de leisure in zone puternic urbanizate, aflate in inima comunitatilor lor locale. Aceasta vanzare, impreuna cu recentele tranzactii din Ungaria, muta centrul nostru de greutate spre Polonia si Cehia, unde avem o masa critica semnificativa si suntem mai bine pozitionati”, spune Liad Barzai, CEO al Atrium Group.