Citeste si

Este de asteptat ca tranzactia sa se finalizeze pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al acestui an, potrivit unui ”anunt ad-hoc” publicat de Atrium European Real Estate pe site-ul companiei. Vanzarea singurului centru comercial detinut de Atrium European Real Estate pe piata romaneasca face parte din strategia grupului care detine si opereaza mall-uri si scheme de retail in Europa Centrala si de Est de a-si rebalansa portofoliul, atat din perspectiva geografica, spre Polonia si Cehia – ”cele mai puternice economii din Europa Centrala” –, cat si din punct de vedere al tipului de proprietati comerciale, fiind vizate mall-urile de mari dimensiuni, dominante, situate in zone puternic urbanizate.

Grupul Atrium European Real Estate a fost reprezentat in aceasta tranzactie de catre compania de consultanta imobiliara JLL, iar cumparatorul este MAS Real Estate, fond de investitii asociat cu Prime Kapital, companie fondata de Martin Slabbert si Victor Semionov, fosti oficiali ai fondului de investitii sud-african NEPI. Asocierea dintre cele doua entitati se numeste PKM Investments si are in derulare proiecte de retail care includ, potrivit unui document oficial al companiei MAS Real Estate consultat de wall-street.ro, ”un mall super-regional, doua mall-uri regionale dominante si 11 «value centres» ancorate de Carrefour sau Kaufland, cu o prezenta mare a retailerilor internationali”.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont