La mai bine de 12 ani de la criza din 2008, istoria se repetă, dar din păcate la o scară inimaginabil de mare, în condițiile actuale și dificile prin care trecem cu toții. După această perioadă, unii vor reuși să devină învingători iar alții pierzători. Va fi o foame teribilă de bani, iar competiția acerbă între proprietari pentru vânzarea de imobile ar putea crea un mediu favorabil pentru "rechinii imobiliari", spune Vlad Gheorghiu, consultant RENET Real Estate Network.

"Vestea proastă este că piața imobiliară este aproape blocată în momentul de față. Să vrei să-ți vinzi proprietatea, cel mai probabil devine o misiune imposibilă deoarece: oamenii nu mai vor să interacționeze, pentru a nu se îmbolnăvi; există o nouă Ordonanță care ne restricționează deplasările; notariatele aproape nu mai lucrează, iar Direcția Impozite și Taxe Locale funcționează doar online", spune Vlad Gheorghiu (foto).

Dar, adaugă el, vestea bună este că va "exista viață și după criză! Și da, cu siguranță va veni momentul în care viața își va relua cursul normal, ne vom relua activitățile și se vor dezgheța și tranzacțiile imobiliare".

Am intrat brusc într-o perioadă de recesiune, cu mult mai puternică și mai gravă decât criză din 2008, în care lucrurile au evoluat încet, scăderile au fost graduale, în câteva luni.

Problemele în piața imobiliară ar putea apărea însă în această perioadă de criză și imediat după, când va exista cel mai probabil o "competiție acerbă între proprietari", pentru lichidități, în condițiile în care va "fi o foame teribilă de bani".

Astfel, mulți proprietari sunt puși "în situația dificilă și incomodă, totodată, de a-și vinde proprietatea, din cauza crizei în care tocmai am intrat acum total neașteptat și pe nepregătite. Să tranzactionezi un imobil a devenit un proces foarte dificil acum, cel mai bine dându-și seama cei care au de ceva timp o proprietate la vânzare și nu reușesc să o vândă", mai spune Vlad Gheorghiu.

Însă, "în condițiile actuale de criză, în care intenția de achiziție a clientului cumpărător a scăzut foarte mult sau chiar a dispărut, cel mai probabil vor apărea și vor cumpăra doar "rechinii imobiliari" la prețuri de speculă", conchide consultantul RENET Real Estate Network.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri