În primăvara acestui an vă prezentam un top al caselor în care îți este greu să te simți ca acasă, dar evident că lista este mai lungă, iar cele cinci alese pentru acest articol cu siguranță că vor surprinde prin arhitectura lor.

Deși unele concepte par interesante, în mod cert ține de gustul fiecăruia ori de fanteziile pe care proprietarii sau creatorii lor le-au avut.

Casa Avion Airbus 380 - Liban

Miziara este un orășel din regiunea Zgharta, din Liban și este locul în care se află una dintre cele mai bizare locuințe din lume.

Așa cum puteți vedea și singuri, locuința are forma unui avion, a unui model Airbus 380, cel mai mare avion de pasageri din lume. Acest imobil a fost construit de un cuplu de libanezi, urmând caracteristicile avionului constructorului francez.

Are două etaje și 41 de ferestre prin care proprietarii pot admira peisajele uneia dintre cele mai frumoase regiuni din Liban. De altfel, deși Michael Suleiman, om de afaceri libanezo-australian, a construit-o mai mult ca locuință de vacanță, pentru el și soția lui, care-și petrec marea parte a timpului în Australia, unde au reședința permanentă.

Michael Suleiman a fost fascinat de avioane de mic copil, prin urmare, când „s-a făcut mare”, a decis să-și construiască o casă în formă de avion, iar acesta a fost rezultatul.

Casa Tomberon - New York, SUA

Da. Nu este nicio greșeală, este o casă construită într-un tomberon de gunoi tipic american. A fost creată de un designer originar din California, pe numele lui Gregory Kloehn, care, când a văzut cum arată un tomberon comercial de gunoi din New York și-a imaginat că-l poate transformat într-o locuință cu toate cele.

Deși spațiu este extrem de limitat, în Casa Tomberon a lui Kloehn găsești toate cele de trebuință. Un pat, o bucătărie, chiar și WC. Are electricitate, un cuptor cu microunde, instalație de apă, chiar și o mică chiuvetă. Are și un arzător, iar la exterior și-a amenajat și un duș.

Știu, sună absurd ca toate acestea să încapă într-un tomberon, dar, printr-o compartimentare extrem de inteligentă, Kloehn a reușit să le înghesuie pe toate.

Casa Transparentă - Japonia

Este o locuință creată arhitecții firmei Sou Fumimoto din Tokyo și este exact ceea ce-i sune și numele: o casă transparentă, deoarece pereții locuinței sunt din sticlă.

Singura șansă de intimitate este un strat gros de perdele și de draperii. Cu siguranță este extrem de cald vara, pentru că afli pur și simplu într-o seră. În mod cert, nu-și poți lăsa lenjeria oriunde în casă pentru că te vor vedea toți vecinii.

Are și aspect de fermă de furnici, mai ales ținând cont de modul în care sunt distribuite nivelele acestei locuințe, pentru că este greu să ne numești etaje. Anumite încăperi și spații din casă sunt distribuite într-un mod în care se întrepătrund, oferind vizibilitate pe verticală chiar și din interiorul casei, nu doar din exteriorul ei.

Gue(ho)st House - Delme, Franța

Arhitecții francezi Christophe Berdaguer și Marie Pejus au decis că creeze o casă fantomă sau o fantomă de casă.

La interior, casa nu arată chiar atât de ciudat, dar exteriorul ei este cel puțin bizar. Pare a fi decorul perfect pentru un film horror. În același timp, pare a fi cuibul unui păiajen mare, care ar fi creat această casă folosindu-se de materialul din care își crează pânza. Numai că, de această dată, la capitolul arhitectură, un păianjen ar fi creat o adevărată operă arhitecturală. Ceea ce văd eu în clipul de mai jos este prea avangardist.

Din fericire, nu este o locuință propriu-zisă, este parte a unei galerii de artă din Delme, Franța.

Voglreiter Auto Residence - Salzburg, Austria

Această locuință este rezultatul renovării și reamenajării unui imobil care a fost construit după standarde clasice, în anii '70 ai secolului trecut, în apropiere de Salzburg, Austria.

Autorul este arjitectul german Markus Voglreiter, care a transformat complet o locuință veche în ceva... diferit. La exterior, locuința arată ca o mașină destul de clasică, veche, dar la interior casa dispune de unele dintre cele mai moderne tehnologii în materie de amenajarea și echiparea unei locuințe.

Nu ne referim aici la echipamente și gadgeturi futuriste, ci la elemente esențiale pentru o locuință, prin care Voglreiter a transformat locuința construită în urmă cu 50 de ani, în una sustenabilă, reducând semnificativ consumul de energie.

Sursa foto: cac-synagoguedelme.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri