Fondul de investitii Fabian Romania Property a achizitionat, contra sumei de 4,9 milioane de euro, imobilul de birouri Evocenter din nordul Bucurestiului

Potrivit datelor publicate de fondul de investitii cladirea de birouri se afla in zona Pipera/Voluntari si este cea de-a patra achizitie din Bucuresti. Compania a mai anuntat ca asteapta o chirie de 12 euro/mp/luna, 65 euro/loc de parcare/luna si 7 euro/pentru depozitare. Banii pentru aceasta tranzactie provin din resursele proprii ale fondului.

Fondul de investitii Fabian Romania Property a achizitionat, la inceputul lunii mai, si imobilul de birouri de clasa A Cubic Centre din nordul Bucurestiului dezvoltat de firma Kendama. Tranzactia intre cele doua parti se va face in doua etape, iar fondul va plati initial 12,25 de milioane de euro, din care a achitat intr-o prima faza cinci milioane euro, sub forma unui credit. in plus, la finalizarea proiectului, prevazuta pentru a doua parte a anului 2009, Fabian va plati si restul sumei, astfel incat randamentul din chirii sa fie de 7,4-7,8%. Proiectul Cubic Center se va intinde pe o suprafata construita de 44.000 de metri patrati in zona Pipera, cladirea va avea 12 etaje si va oferi si 533 de spatii de parcare.

Fondul de investitii Fabian Romania Property mai detine in Capitala doua imobile de birouri deja construite achizitionate la inceputul anului trecut si participatii la alte doua proiecte rezidentiale aflate in prezent in curs de executie.

Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 in vederea realizarii de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania. Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mostenirea imobiliara a lui Dinu Patriciu