Piața imobiliară din România a cunoscut în ultimii ani o creștere semnificativă, atrăgând atenția investitorilor din toate domeniile. Din ce în ce mai mulți oameni aleg să investească în proprietăți, iar spațiile de birouri au devenit opțiuni extrem de atractive pentru aceștia.

În ultimii doi ani, când pandemia și-a pus amprenta și a modificat fiecare aspect al vieții noastre, inclusiv modul de lucru, efectele au fost vizibile și în sectorul imobiliar. Într-o perioadă de incertitudine economică, în plină criză sanitară, piața imobiliară a stagnat. Majoritatea marilor companii au trecut munca în sistem de lucru de acasă, atât pe plan global, cât și în România.

Sistemul de lucru remote a împins multe companii să rezilieze sau să renunțe la reînnoirea contractelor de închiriere pentru spațiile de birouri. Spațiile nu mai reprezentau interes pentru companiile care nu aveau nicio certitudine legată de momentul în care își puteau chema angajații înapoi la birou.
Însă aceste obstacole au fost depășite, pandemia este ținută sub control, iar de mai bine de doi ani, economia a reintrat pe un făgaș normal. Piața imobiliară a cunoscut o creștere constantă, atât în ceea ce privește achiziția de noi case și apartamente, cât și în domeniul chiriilor.

Cele mai multe companii din România încep ușor-ușor o reîntoarcere la munca de la birou, iar dacă nu fac deja acest lucru, un procent semnificativ funcționează pe baza unui sistem hibrid, cu minim 2 zile de prezență fizică la birou. Acest lucru se transpune într-o explozie în vânzarea de spații de birouri, poate chiar mai multe decât înainte, fapt ce se poate dovedi extrem de benefic pentru investitori.

Te invităm mai departe să descoperi un scurt ghid de bune practici și beneficii pe care să îl ai în vedere dacă urmărești să investești în imobiliare.

Piața imobiliară din România

În ultimii ani, piața imobiliară din România a cunoscut o dezvoltare considerabilă, în special în marile orașe. Din acest motiv, eforturile de închiriere de spații de birouri în București sau orașe precum Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Brașov sunt din ce în ce mai bine cotate. Această creștere a fost susținută de o serie de factori, cum ar fi:

• Stabilitatea economică. Economia românească a înregistrat o creștere constantă, ceea ce a contribuit la încrederea investitorilor în piața imobiliară locală.
• Creșterea economiei și dezvoltarea industriilor au determinat companiile să extindă afacerile, ceea ce a condus la o cerere sporită de spații de birouri.
• Dezvoltarea infrastructurii. Investițiile în infrastructură au îmbunătățit accesul la orașe, fapt ce a atras atenția investitorilor interesați de spații imobiliare pentru birouri.
• Interesul străin. România a devenit o destinație atractivă pentru investitorii străini, iar aceștia caută în special spații de birouri pentru stabilirea și dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Avantajele achiziționării unui spațiu de birouri în România

• Venit pasiv constant: Unul dintre cele mai mari beneficii ale investiției în spații de birouri este generarea unui venit pasiv constant. Dacă închiriezi birourile către companii sau organizații, veți beneficia de venituri regulate din chirii lunare.
• Potențialul de creștere a valorii proprietății. În timp, valorile proprietăților imobiliare tind să crească, conform oricărui expert dintr-o agenție de imobiliare. Acest aspect poate oferi oportunități de profit considerabile în cazul vânzării sau revânzării birourilor.
• Stabilitate în perioade incertitudine. Investițiile în proprietăți imobiliare, în special în spații de birouri, au tendința de a fi mai stabile în perioade de incertitudine economică. Chiriile pot oferi o sursă sigură de venit chiar și în perioadele dificile pentru alte tipuri de investiții.
• Diversificare a portofoliului. Pentru investitorii care caută să-și diversifice portofoliul, adăugarea de proprietăți imobiliare cu diverse utilități poate aduce un nivel suplimentar de securitate și stabilitate financiară, cât și experiența necesară unei asemenea piețe.
• Oportunități de dezvoltare. În funcție de localizarea și dimensiunea spațiului achiziționat, poți explora opțiuni de dezvoltare atât pentru spațiu, cât și pentru serviciile și beneficiile oferite sau pentru portofoliul de clienți.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri