Bob Dylan, o legendă a muzicii, considerat de mulți a fi poate cel mai mare compozitor al epocii moderne, și-a scos la vânzare castelul pe care-l deține în Scoția pentru suma de 3 milioane de lire sterline, adică în jur de 3,5 milioane de euro.

Proprietatea a fost listată de compania de consultanță imobiliară Knight Frank la mijlocul lunii iulie și impresionează prin dimensiunile sale, prin decorul în care se află, fiind o proprietate destul de izolată de restul lumii, dar și prin interioarele sale. În mod cert, celebrul compozitor și cântăreț a ales această proprietate tocmai pentru a-și găsi un loc în care să-și găsească liniștea departe de lume.

Proprietatea a fost construită între 1911 și 1914, iar familia care a construit proprietatea a vândut-o în anul 1922, din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat. Următorii proprietari au folosit-o ca loc de cazare pentru sezoanele de vânătoare. În perioada celui de al Doilea Război Mondial a servit ca spital, după care a fost folosită ca școală.

Castelul se află în Nethy Bridge, Scoția, în inima Parcului Național Cairngorm și a fost cumpărat de Bob Dylan și fratele lui David Zimmerman pentru 2,2 milioane de lire sterline.

Motivul pentru care artistul american, în vârstă de 82 de ani, vinde această bijuterie ar fi acela că nu a mai putut să se bucure de ea, în special după pandemie.

Castelul vine și cu un teren de circa 9,7 hectare, grădini, o seră, este „ascuns” în pădure, iar interioarele arată impecabil. Proprietatea a fost renovată relativ recent, în 2008, iar în ultimii ani a primit și alte sisteme moderne, cum ar fi detectoare fum și sistem de iluminat de urgență.

Parterul oferă o mulțime de încăperi cu destinații diferite. Este format dintr-un hol la intrare, garderobă cu propria toaletă, sală de evenimente, sală de biliard (cu șemineu), living (cu șemineu), încă un salon de zi (cu șemineu), cameră de grădină, sală de mese (cu șemineu), bucătărie, bucătărie secundară, cămară pentru majordom, birou, un mic salon de zi și încă o toaletă.

Etajele 1 și 2 sunt pline de dormitoare. Castelul are 16 dormitoare în clădirea principală, dar există și o aripă pentru oaspeți care vine încă 3 dormitoare. Există un subsol care include depozite, un atelier și o pivniță pentru cărbuni.

Deși se află în inima naturii, proprietatea nu este departe de Aeroportul Inverness, circa 60 de km, care oferă rute regulate către Londra, Manchester, Birmingham și alte destinații europene.

Puteți urmări un clip cu proprietatea din Nethy Bridge scoasă la vânzare de Bob Dylan AICI. Puteți găsi și mai multe informații despre proprietate în broșura realizată de cei de la Knight Frank.

Ținând cont că multe camere dispun de băi și dușuri private, proprietatea ar putea fi transformată într-o unitate de cazare, într un B&B de lux britanic.

Ținând cont de istoric, de actualul proprietar, dar și de felul în care arată proprietatea, dar gândindu-ne și că există în București apartamente mult mai scumpe și care nu oferă nici o fracțiune din farmecul acestui lor, am putea spune că 3,5 milioane de euro, pentru un castel cu 18 dormitoare și aproape 10 hectare de teren, plus titlul de „Lord” în Scoția este un preț decent.

Sursa foto: Knight Frank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri