Segmentul mediu de apartamente din București oferă câteva opțiuni interesante. Nu de mult vă prezentam cum arată un apartament de 200.000 de euro dintr-un complex scump din nordul Capitalei.

Am găsit un alt apartament, mai scump, într-un alt complex care include apartamente care se încadrează pe segmentul mediu, dezvoltat de Prime Kapital. Apartamentul vizitat l-aș încadra în partea superioară a segmentului mediu dacă judecăm după preț. Proiectul se numește Marmura Residence, și se află în apropiere de magazinele Penny și Kaufland de pe Bulevardul Bucureștii Noi și aproape de stația de metrou Jiului.

Proiectul este mai aproape de Străulești decât de centrul Capitalei, dar beneficiază traseul Magistralei 4 a Metrorex, apoi, Bulevardul Ion Mihalache oferă un acces destul de direct către Piața Victoriei, iar Calea Grivița către Gara de Nord.

Impresia pe care o ai prima oară când intri în Marmura Residence este aceea că designul este destul de simplist, care aduce aminte de atmosfera anilor 70-80 ai secolului trecut, dar proiecte rezidențiale care împărtășesc aceeași arhitectură și același stil pot fi găsite și în țările din vest, cum ar fi Germania, de exemplu.

Într-un fel, se încadrează cu restul peisajului din zonă. Locul este primitor, deschis, cu un mic spațiu comun între blocurile din complex, cu verdeață, ceea ce ar trebui să le ofere intimitate rezidenților din complex, dacă vor să stea afară, la o bârfă în „spatele blocului” sau la „scara blocului”.

Cum este gândit duplexul

Duplexul pentru care ne-am dus până la Marmura se află la etajul 10 și se extinde la etajul 11. La etajul 10 se află o baie, living-ul și bucătăria care sunt îmbinate oarecum inteligent între ele, separate, într-un fel, de un spațiu de o „consolă” în care sunt integrate spații de depozitare, cuptoare, dar care joacă și rol de bibliotecă și spațiu pe care să-ți instalezi un televizor.

Bucătăria este aranjată inteligent, dar s-ar putea să nu fie raiul unei gospodine. O văd mai degrabă ca pe o bucătărie care să răspundă tuturor nevoilor unei familii moderne, în care bucătăria nu este un spațiu de experimente culinare. Evident, nu te oprește nimeni să încerci, dar nu o văd ca pe o bucătărie care să-i ia ochii unui cumpărător pentru care bucătăria este elementul principal din casă.

Zona de living este însă foarte plăcută. Pe ambele nivele, dar în special pe cel de la etajul 10, unde se află zona de zi, spațiile sunt foarte luminoase, iar în cazul acestui apartament orientarea către sud-vest asigură lumină naturală pe întreaga zi. Ferestrele ajung la 2,25 m înălțime.

Lângă scara ce leagă cele două nivele ale duplexului poate fi amenajat și un mic birou, care se bucură, de asemenea de multă lumină naturală. Cel puțin, în felul în care a fost amenajat apartamentul de showroom, poți vedea potențialul acestui apartament.

Pe nivelul superior, lucrurile sunt destul de simple. Avem o baie mai mare, cu cadă, care se află lipită de dormitorul matrimonial. Acesta are și el o vedere superbă, este scăldat de lumină, dar cu ajutorul draperiilor îți poți asigura un spațiu în care să poți dormi liniștit. Noaptea ar trebui să fie interesant, să te poți uita din pat direct către decorul nocturn și luminile Capitalei.

După un hol mic, dincolo de baia mare, se află încă o baie cu duș și WC, așa că nu trebuie să stai după nimeni, dacă ai nevoie de la baie. Există și varianta băii de jos.

Lângă dormitorul părinților se află și un dormitor pentru copil. De altfel, îți poți da seama destul de rapid că duplexul, deși vine cu o suprafață utilă de 86 de mp, este potrivit pentru o familie cu un copil. Nu este exclusă instalarea unor paturi suprapuse în camera copiilor, dar pentru doi copii mici. Ajunși la adolescență, situația se complică.

Dormitorul matrimonial este suficient de mare, dar cam aceasta ar fi descriere, suficient de mare. Poate că un altfel aranjament decât cel ales pentru varianta de showroom ar crea impresia de mai mult spațiu. Dar pentru cei care vor doar să se odihnească în dormitor, ar trebuie să fie mai mult decât de ajuns.

Cât costă și ce primești

Ce o să vedeți în imagini este un apartament cu:

  • Suprafață utilă totală – 86 mp
  • 3 băi
  • 2 dormitoare
  • un living
  • bucătărie imaginată de Delta Studio
  • scară interioară
  • Unități de aer condiționat Mitsubishi Electric
  • Electrocasnice Bosch
  • Mobilier personalizat – Semnal Media
  • Mobilier Ready-made - Scandinavian Design House
  • Corpurile de iluminat tehnic – sinele cu spoturi – Arelux

Prețul de vânzare pentru ceea ce se vede în poze, complet utilat și mobilat, este de 268.000 euro + TVA. Așadar, un total de circa 300.000 de euro dacă îl cumpărați pe persoană fizică.

Plusul cu care vine apartamentul, dar care nu este rezervat în exclusivitate doar viitorilor locatari ai acestui apartament, deoarece vorbim de spații publice, este spațiul „Comumunity Center”. (pozele de la finalul galeriei)

Acesta se află la parter și presupune un spațiu de 154 mp, cu trei zone distincte, în care rezidenții se pot relaxa, care poate fi folosit ca spațiu de socializare, chiar organiza diverse evenimente.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri