Compania imobiliara Meinl European Land controlata de banca austriaca Meinl Bank va dezvolta un centru comercial cu o suprafata de circa 60.000 mp spatii de inchiriat in Arad, investitie care se va ridica la 70 de milioane de euro, a anuntat compania.

"Noul centru comercial de la care se asteapta sa aiba un randament de peste 9% din inchirierea spatiilor comerciale marcheaza debutul expansiuni companiei in Romania. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru anul 2009", anunta oficialii Meinl.

Compania are in vedere achizitia de proiecte noi, precum si implicarea in dezvoltarea de constructii, in special in sectorul comercial, respectiv parcuri de retail, centre comerciale si hipermarketuri in Rominia si in alte tari. Meinl European Land este intreresata de dezvoltarea unor proiecte si in Letonia si Turcia.

Citeste si:

Meinl European Land Limited are are sediul central in Jersey, Marea Britanie si detine proprietati imobiliare in Cehia, Bulgaria, Estonia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia si Slovacia. La sfarsitul anului trecut, compania detinea un portofoliu de 157 de proprietati cu o suprafata totala de circa 873.000 metri patrati.

Investitorul a intrat pe piata romaneasca, in 2004, odata cu preluarea pentru 20 milioane euro a proiectului imobiliar Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & WooD.