Nanette aloca inca 38 mil. euro pentru investitii in Europa, inclusiv in Romania

Compania de dezvoltare imobiliara Nanette Real Estate Group suplimenteza cu 38 mil. euro fondul de investitii destinat proiectelor din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, in urma cresterii valorii obligatiunilor la bursa.

"Vom demara o noua campanie agresiva de expansiune in Europa de Sud Est si Centrala. Aceste fonduri ne vor ajuta sa dezvoltam si sa achizitionam mai multe proprietati in Romania si Croatia, dar si pe alte piete cu potential", a declarat presedintele Nanette, Shaul Lotan.

In Romania, Nanette Real Estate Group a semnat, recent, un acord pentru achizitia unui lot de teren in zona Savinesti, pentru care va plati 1,278 milioane euro si unde vor fi ridicate, in urmatorii doi ani, 400 de apartamente. Nanette a cumparat mai intai 1.400 mp de teren, pentru 1,278 milioane de euro, dar a semnat, totodata, si un acord preliminar pentru achizitia unui lot adiacent de circa 7.400 metri patrati.

Compania de dezvoltare imobiliara sustine ca investitia totala in cele 400 de apartamente se va ridica la 23 milioane euro si spera sa obtina 30 milioane euro din vanzarea locuintelor. "Credem ca in Romania, in general si in Bucuresti, in particular vom asista in continuare la o crestere a preturilor si asta, din cauza cererii tot mai mari de locuinte in proiecte rezidentiale de calitate odata cu migrarea populatiei din zonele rurale catre orase", a precizat Lotan.

Nanette a mai cumparat in acest an in Bucuresti, un teren cu o suprafata de 10.000 mp, in zona Lacul Morii, unde intentioneaza sa construiasca alte 300 de apartamente, investitie ce se va ridica la 29 milioane euro si in urma careia compania estimeaza incasari de 37 milioane euro.

Dezvoltatorul imobiliar se asteapta ca Lehman Brothers Real Estate Partners, firma cu care Nanette a colaborat la realizarea mai multor proiecte, sa isi exercite dreptul de a achizitiona cate 50% din cele doua proiecte.

Dezvoltatorul imobiliar a anuntat recent ca va achizitiona doua terenuri cu o suprafata totala de 23.000 mp in Timisoara, unde va construi doua proiecte rezidentiale, investitie ce se va ridica la 48 milioane euro.

Compania e detinuta in proportie de 49% de dezvoltatorul imobiliar olandez Nanette Real Estate Group, iar din iunie 2006 a fost listata pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra. Compania este prezenta pe pietele din Polonia si Ungaria, iar peste 75% dintre investitiile realizate pana in prezent fiind realizate in orasele poloneze.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri