Leroy Merlin a închiriat de la compania austriacă Supernova Group două spații de retail în București, în suprafață totală de 21.000 metri pătrați, tranzacții intermediate de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Cele două spații sunt localizate în cadrul proiectelor Supernova Lujerului și Supernova Pantelimon, și au 8.300 metri pătrați, respectiv 13.000 metri pătrați.
Supernova Lujerului și Supernova Pantelimon fac parte din portofoliul de șase proprietăți Cora pe care Supernova Group l-a achiziționat în 2021 în urma unei tranzacții de tip sale and leaseback, care au fost sau urmează să fie modernizate și redenumite.

„Cele două spații se află în poziții cheie, în unele dintre cele mai intens populate zone în București, și completează foarte bine atât portofoliul de magazine pe care Leroy Merlin îl deține în oraș, cât și mixul de chiriași pe care Supernova intenționează să-l ofere clienților prin remodelarea spațiilor din cele două galerii comerciale. Segmentul de DIY a fost unul dintre performerii pieței de retail în ultimii ani, dovedindu-și reziliența în condiții dificile, precum inflație ridicată, consum în scădere, dobânzi mari. Mai mult decât atât, credem că piața de DIY locală va continua să crească, ceea ce se va traduce în noi investiții”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox:

Supernova Group este o companie internațională care se concentrează pe dezvoltarea și managementul a proprietăților imobiliare comerciale din Austria, Slovenia, Croația, România și Slovacia. Portofoliul actual al grupului cuprinde peste 110 proprietăți cu o valoare brută de 2,2 miliarde de euro.

Supernova Group a intrat pe piața din România în noiembrie 2020 prin preluarea centrului comercial Jupiter City din Pitești, care de atunci a fost rebranduit și complet renovat. În plus, Supernova Group a achiziționat încă șase centre comerciale în 2021, situate în București (trei locații), Constanța, Bacău și Drobeta Turnu

"Supernova Group este încântat să primească în centrele noastre comerciale un partener puternic precum Leroy Merlin. Prezența lui va aduce valoare adăugată atât centrelor comerciale, cât și clienților noștri. Având în vedere că Supernova Lujerului va trece, de asemenea, printr-un proces de renovare și modernizare în perioada următoare, ne așteptăm ca odată cu sosirea unui partener atât de valoros, așa cum este Leroy Merlin, să avem un centru comercial puternic, care va deveni una dintre cele mai atractive destinații de shopping din zonă”, a declarat și Markus Pinggera, Managing Director at Supernova Group.

Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piața de bricolaj din România după cifra de afaceri raportată în 2022, mai deține patru magazine în București, ultimul fiind deschis în 2020. La nivel național, grupul este prezent în 15 orașe, având 21 de magazine, în care lucrează aproximativ 3.000 de angajați.

„Prin colaborarea cu Supernova și deschiderea celor două magazine în București întărim și mai puternic modelul nostru de business: investițiile în oameni, expansiunea rețelei de magazine, digitalizare si sustenabilitate. Deși românii au fost mai atenți în privința cheltuielilor în ultimii ani, aceștia sunt foarte atașați de casele lor și investesc în ele”, a declarat Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin Romania.

În România funcționează 21 magazine Leroy Merlin, cu aproape 3.500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

Sursa foto: Leroy Merlin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri