ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET Grozăveşti pentru sedii ale instituţiilor din sectorul energetic, a declarat directorul general al companiei, Claudiu Creţu, în cadrul unui eveniment de prezentare a proiectului.

"Pe terenul de la Grozăveşti unde astăzi sunt echipamente vechi, ruginite este vechea gospodărie de păcură vrem să prezentăm un concept cu sedii pentru Ministerul Energiei şi pentru toate companiile din energie", a explicat Creţu.

El a precizat că se are în vedere şi realizarea unei zone de socializare, cu cafenele. "Ne interesează să atragem cât mai mult tineret şi este zona de socializare. Va fi zona de hub, (...) este foarte important să atragem creierele tinere să se simtă într-un mediu frumos, plăcut şi să avem cât mai multă creativitate pentru viitor, evident, zona de conferinţe şi sus birouri. Sperăm că acest proiect se încadrează şi în viziunea urbanistică şi de dezvoltare a Sectorului 6", a adăugat Claudiu Creţu.

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a estimat că acest cartier va fi edificat în trei, patru, cinci ani. "Avem terenul, avem toată disponibilitatea din lume, cu un parteneriat public-privat sau cu o altă formulă de investiţie vom dezvolta acest proiect ca într-un orizont de timp de trei, patru, cinci ani să mutăm energia românească din Bucureşti în cartierul Energiei", a spus Burduja.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a atras atenţia că fără Plan Urbanistic Zonal proiectul nu va putea fi implementat. "Acest proiect pentru Sectorul 6 este foarte binevenit. Este o investiţie a unei firme mari de energie. (...) Oamenii îşi doresc să aibă job-uri aproape de casă, înseamnă mulţi bani veniţi la bugetul local", a transmis Ciucu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri