Compania imobiliara Meinl European Land controlata de banca austriaca Meinl Bank, a cumparat un centru comercial cu o suprafata de 60.000 metri patrati in Constanta si va investi 130 milioane euro in acel amplasament, a scris vineri Thmson Financial, citand surse de la Meinl.

Reprezentantii Meinl au mai spus ca au in Romania inca sapte proiecte in care vor investi 400 milioane euro in centre comerciale situate in diverse orase.

In iunie, Meinl European Land anunta ca va dezvolta un centru comercial cu o suprafata de circa 60.000 metri patrati spatii de inchiriat in Arad, cu o investitie care se va ridica la 70 de milioane de euro.

Citeste si:

Compania are in vedere achizitia de proiecte noi, precum si implicarea in dezvoltarea de constructii, in special in sectorul comercial, respectiv parcuri de retail, centre comerciale si hipermarketuri in Rominia si in alte tari. Meinl European Land este intreresata de dezvoltarea unor proiecte si in Letonia si Turcia.

Meinl European Land Limited are are sediul central in Jersey, Marea Britanie si detine proprietati imobiliare in Cehia, Bulgaria, Estonia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia si Slovacia. La sfarsitul anului trecut, compania detinea un portofoliu de 157 de proprietati cu o suprafata totala de circa 873.000 metri patrati.

Investitorul a intrat pe piata romaneasca, in 2004, odata cu preluarea pentru 20 milioane euro a proiectului imobiliar Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & Wood.