Fondul de investitii britanic Lewis Charles Romania a confirmat ieri investitiile de pe piata imobiliara romaneasca, aflandu-se in negocieri pentru inceperea a trei proiecte in Ploiesti, Mogosoaia si Otopeni, suma estimata fiind de 33 de milioane de euro

Lewis Charles a listat ieri pe bursa londoneza AIM un pachet de 58% din actiuni, confirmand constructia in Ploiesti a unui centru comercial cu o suprafata de 81.000 de metri patrati pe un teren de peste 100.000 de metri patrati.

Grupul britanic a cumparat cu 6,7 milioane de euro o firma romaneasca, Retail Park Magnolia, prin care a preluat terenul pe care v-a fi construit proiectul. Proiectul va fi finalizat in trei sau patru ani, iar IRR-ul (rata interna de rentabilitate) estimat va fi de cel putin 40%.

De asemenea, la Mogosoaia, langa Capitala, fondul britanic va construi un ansamblu rezidential cu 1.600 de apartamente, pe un teren de 53.000 mp, pe locul unei foste ferme de pui. Si in acest caz, britanicii estimeaza un IRR frumos de peste 40%.

Fondul de investitii a preluat in schimbul sumei de 2,15 mil. euro 50% din actiunile firmei Danubius Expert SRL, care detine terenul pe care va fi dezvoltat unul din cele trei proiecte.

Richard Other Prickett este presedintele Lewis Charles Romania, iar George Patrick Francis, Paul Martin Duquemin, si Flavius Antonius Baias sunt membri in conducerea fondului de investitii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si