Veniturile inregistrate din operatiunile dezvoltatorului au crescut cu 46%, atingand 19,1 milioane de euro, in special datorita inchirierilor de spatii comerciale si spatiilor de birouri.

In trimestrul al doilea, profitul inregistrat din reevaluarea cladirii de birouri Zephirus din Varsovia (9.200 mp) si al centrului comercial Galleria Buzau ( 13.300 mp) a fost de 20,9 miliane de euro, inainte de calcularea impozitelor. Aceste cifre au fost calculate pe baza randamentelor de 6,2%, respectiv 7,5%.

Galleria Buzau se intinde pe un teren cu o suprafata de 2,1 hectare si va include aproximativ 13.500 mp de spatii comerciale dispuse pe doua niveluri.

Potrivit comunicatului, GTC si-a mentinut lichiditatea ridicata, sporindu-si in acelasi timp volumul finantarilor. La data de 30 iunie 2008, dezvoltatorul detinea bunuri si lichiditati in valoare de 292 milioane de euro, in timp ce datoriile pe termen lung se mentineau la nivelul de 37%.

Citeste si:

GTC Real Estate Investments Romania BV a fost infiintat in anul 1999 si face parte din GTC Group, companie controlata de grupul israelian Kardan si listata la Bursa din Varsovia din anul 2004.

In Romania, GTC dezvolta cladiri de birouri, spatii de retail si ansambluri rezidentiale pe o suprafata totala de 1,2 milioane de mp si este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia.

Compania are in dezvoltare 4.000 de apartamente in Bucuresti si complexul de birouri City Gate, situat in zona Presei Libere, in fata complexului expozitional Romexpo.