Dezvoltatorul polonez Globe Trade Centre (GTC), prezent in Romania inca din anul 1999, a afisat in trimestrul al doilea un profit net de 42,8 milioane de euro, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului 2007, cand profitul a fost de 34,8 milioane de euro.

Veniturile inregistrate din operatiunile dezvoltatorului au crescut cu 46%, atingand 19,1 milioane de euro, in special datorita inchirierilor de spatii comerciale si spatiilor de birouri.

In trimestrul al doilea, profitul inregistrat din reevaluarea cladirii de birouri Zephirus din Varsovia (9.200 mp) si al centrului comercial Galleria Buzau ( 13.300 mp) a fost de 20,9 miliane de euro, inainte de calcularea impozitelor. Aceste cifre au fost calculate pe baza randamentelor de 6,2%, respectiv 7,5%.

Galleria Buzau se intinde pe un teren cu o suprafata de 2,1 hectare si va include aproximativ 13.500 mp de spatii comerciale dispuse pe doua niveluri.

Potrivit comunicatului, GTC si-a mentinut lichiditatea ridicata, sporindu-si in acelasi timp volumul finantarilor. La data de 30 iunie 2008, dezvoltatorul detinea bunuri si lichiditati in valoare de 292 milioane de euro, in timp ce datoriile pe termen lung se mentineau la nivelul de 37%.

GTC Real Estate Investments Romania BV a fost infiintat in anul 1999 si face parte din GTC Group, companie controlata de grupul israelian Kardan si listata la Bursa din Varsovia din anul 2004.

In Romania, GTC dezvolta cladiri de birouri, spatii de retail si ansambluri rezidentiale pe o suprafata totala de 1,2 milioane de mp si este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia.

Compania are in dezvoltare 4.000 de apartamente in Bucuresti si complexul de birouri City Gate, situat in zona Presei Libere, in fata complexului expozitional Romexpo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Consultant: Riscul ca România să rămână fără alimente este scăzut
Setari Cookie-uri