Compania Quantum Consulting & Management, constructor si dezvoltator al complexului de case pasive Adnana Residence, a anuntat ca, incepand din luna noiembrie, va un nou departament, Energii Regenerabile, care se va ocupa de promovarea si implementarea solutiilor pentru producerea energiei folosind surse regenerabile.

„Proiectul QCM coincide cu noua sesiune de finantare a acestor proiecte din Fondul pentru Mediu, care va dura pana la 28 noiembrie. Acest departament va oferi consultanta tehnica si juridica necesara realizarii de proiecte si implementarii ulterioare a acestor proiecte, astfel incat sa se incadreze in standardele Uniunii Europene", a declarat Andrei Apetrei (foto), directorul QCM.

Obiectivul strategic propus in Cartea Alba pentru o Strategie Comunitara consta in dublarea, pana in anul 2010, a aportului surselor regenerabile de energie al tarilor membre ale Uniunii Europene, care trebuie sa creasca de la 6% la 12% din consumul total de resurse primare.

Astfel, cadrul legislativ din Romania a suferit schimbari in domeniul strategiei energetice. O.U.G. 196/2005 stabileste categoriile de proiecte eligibile pentru finantare nerambursabile, incluzand si utilizarea de tehnologii curate si cresterea productiei de energie din surse regenerabile.

"Saptamana trecuta, Agentia Fondului pentru Mediu a anuntat inceperea sesiunii de depunere a proiectelor pentru finantare din Fondul pentru mediu in cuantum de 90%, pentru persoane fizice si asociatii de locatari.", a declarat Claudiu Condrea, inginer special in cadrul QCM.

Printre tehnologiile ce folosesc surse regenerabile de numara producerea energiei electrice cu turbine eoliene panouri fotovoltaice si microhidrocentrale, folosirea pompelor de caldura si a panourilor solare pentru producerea energiei termice. Aceste tehnologii au o larga aplicabilitate atat in domeniul rezidential, cat si in industrie.

“ Daca in cazul unei locuinte obisnuite de vacanta media lunara a cheltuielor de intretinere este de circa 400 euro lunar, in cazul unei locuinte pasive, cheltuielile pot fi mai mici de 100 de euro”, a mai explicat Andrei Apetrei.

Dupa ce in anul 2007 QCM a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, cu o rata de profit de 55%, pentru anul acesta compania estimeaza afaceri de cinci milioane de euro.

Conceptul QCM a fost lansat in Marea Britanie ca un business de familie, de catre Andrei Apetrei si fiul sau, Alexandru Apetrei, fiind in prima faza un web site. Ulterior, QCM s-a diversificat, iar acum are in jur de 50 de angajati.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
ANAF vinde la jumatate de pret doua terenuri ale lui Copos