Compania irlandeza Mivan Development si-a regandit strategia pentru cele 10 proiecte Tiago Malls, pe care urmeaza sa le construiasca in Romania, de la o perioada de trei ani la cinci ani, urmand a finaliza doua mall-uri anual pana in 2013, au spus reprezentantii companiei.
"Vom continua investitiile pe care ni le-am propus in Romania cu toate problemele actuale de pe piata financiara. Nu vom renunta in nici un caz la proiectele noastre insa ne vom schimba strategia si vom face malluri mult mai atractive care sa ne asigure garantia succesului. Astfel, vom extinde perioada de finalizare a proiectelor si cred ca vom finaliza doua proiecte in fiecare an", a declarat directorul de vanzari al Mivan Development, Marius Barbu.

Potrivit acestuia, in 2009 urmeaza a fi inaugurat totusi un singur mall, in Oradea, care era programat initial pentru inaugurare in luna noiembrie a acestui an, iar pentru 2010 sunt in planul de deschideri al companiei, centrele comerciale Tiago din Ploiesti si Bacau. "Am regandit si reorientat proiectul de la Oradea si din aceasta cauza vom intarzia cu circa patru-cinci luni inaugurarea. In plus, in luna martie vor fi demarte lucrarile la alte doua Tiago Malls in Ploiesti si Bacau, perioada de executie fiind de circa 14 luni si urmeaza apoi sa vorbim si despre alte proiecte", a adaugat Barbu.

Reprezentantul Mivan Development a mai a adaugat ca pentru patru malluri exista deja finantare asigurata in totalitate, iar pentru al cincelea se duc negocieri avansate.

"Nu se pune problema finantarii, desi conditiile sunt mult mai drastice in prezent. Avem finantarea pentru patru malluri, iar pentru al cincelea negociem inca. Bancile au inasprit conditiile, ne cer mult mai multe garantii si o lista prestabilita cu cat mai multe contracte ale chiriasilor", sustine directorul de vanzari al Mivan Development.

Printre orasele unde Mivan mai are in plan constructia de malluri se mai numar Targu-Mures, Brasov, Sibiu, Galati, Iasi, Baia Mare si Craiova.

Compania irlandeza Mivan Development, in colaborare cu grupul irlandez Moritz, au anutat initial ca vor investi circa 700 mil euro in constructia a zece malluri, in tara, primul complex urmand sa fie deschis la Oradea in anul 2008, iar celelalte, rand pe rand, pana in 2011.

Numele proiectului Mivan Development realizat in colaborare cu Moritz este Tiago Malls si reprezinta cea mai mare investitie in mall-uri anuntata in Romania, potrivit reprezentantilor companiei.

Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii si dezvoltari imobiliare, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. Mivan opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier, unde a finalizat un proiect in valoare de 140 milioane de dolari, in cadrul Programului de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei.

Pe langa cele 10 mall-uri Tiago si un ansamblu de 651 de apartamente in Bucuresti, New Town Residence, Mivan mai are in portofoliu si mallul Liberty Center din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri