"Nu ne putem inchipui pana unde va scadea piata", a declarat Adrian Crivii.

In ultima perioada a anului trecut preturile de pe piata imobiliara au scazut cu 20-30%, iar anul acesta se estimeaza o scadere majora, de 70-80% in cazul terenurilor si de pana la 50% la locuinte, ca urmare a lipsei cererilor deteminata de blocarea accesului populatiei la credite si a devalorizarii leului in raport cu moneda europeana, anunta NewsIn.

De asemenea, managerul general al companiei a mai spus, ca se va reduce drastic numarul speculantilor din domeniu, preturile foarte mari si fara un rationament economic practicate de acestia fiind si unul din motivele care au dus la declansarea crizei din ultima perioada. Acest lucru a fost posibil din cauza procentului mare de oameni care nu detin o locuinta, si care au fost dispusi sa se indatoreze, uneori peste puterea lor financiara, insa momentan se observa o situatie inversa, oferta depasind cu mult cererea.

Pentru viitor, se prevede o revenire, insa in momentul in care preturile vor fi destul de scazute incat sa permita o anumita siguranta populatiei, si atunci cand se va elibera accesul populatiei la obtinerea de credite bancare, a mai sustinut Adrian Crivii.

Compania specializata in evaluare, Darian, a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 14 milioane lei, in crestere cu 12% fata de 2007, cand inregistrase 12,5 milioane lei, se arata intr-un comunicat al companiei.