Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei (nr. 21/1996) si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice.

In urma analizei, autoritatea de concurenta a constatat ca efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative si ca aceasta operatiune nu conduce la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata relevanta. Astfel, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal.

Black Sea Global Properties Limited este detinuta integral de catre Rompetrol Holding SA si constituita cu scopul de a face oferta de achizitie a intregului capital social al societatii Fabian Romania Limited.

Fabian Romania Limited a fost infiintata in 2005 si investeste in sectorul imobiliar din Romania.
Compania Black Sea Global Porperties a anuntat va delista luna viitoare fondul de la bursa londoneza.


Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 pentru realizarea de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania, iar la finele anului 2007, avea 92,7 milioane de euro investiti in opt proiecte, respectiv cladirile de birouri Cascade, Cubic Center, Baneasa Business Center si Banu Andronache, Evocentre, Lakeview din Bucuresti, precum si ansamblul rezidential New Town din Capitala si un complex de locuinte din Timisoara, la care se adauga trei investitii alaturi de alte societati.