Numarul de case din Statele Unite pentru care lucrarile de constructie au fost demarate in iulie a scazut neasteptat, conform datelor publicate de Departamentul Comertului, citate de Bloomberg.

Departamentul Comertului a anuntat ca numarul de case pentru care lucrarile de constructie au fost demarate in iulie a scazut cu 1%, la un nivel ajustat sezonier de 581.000 unitati, cu mult sub estimarile pietei, de 600.000 unitati.

Numarul de case pentru care lucrarile de constructie au inceput in iunie a fost revizuit in urcare, la 587.000 unitati, de la nivelul anterior de 582.000 unitati.

Numarul de locuinte pentru o singura familie a caror constructie a inceput in iulie, ce reprezinta cel mai afectat sector din piata ipotecara, a crescut cu 1,7%, la un nivel anual de 490.000 unitati, cel mai inalt din luna octombrie.

"Sectorul locuintelor pentru o singura familie a continuat sa creasca, iar aceasta a fost vestea pozitiva adusa de raport" , a declarat Michelle Meyer, economist in cadrul Barclays Capital.

Chiar daca datele indica o posibila iesire din recesiune, analistii au avertizat ca revenirea va fi slaba, in contextul in care accentuarea somajului a redus cheltuielile de consum.

Fata de iulie anul trecut, numarul lucrarile de constructie incepute au scazut cu 37,7%. Numarul autoizatiilor de constructii a scazut in iulie cu 1,8%, la 560.000 unitati, si a scazut cu 39,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totalul de locuinte aflate in constructie a scazut in iulie la un minim record de 609.000, in timp ce numarul de proiecte autorizate, dar nedemarate, a scazut la 102.300.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
SUA a relaxat regulile de expulzare rapida a imigrantilor ilegali