Fosa septica in loc de sisteme de canalizare, put cu hidrofor in loc de retele de alimentare cu apa, drumuri de acces subdimensionate. Toate acestea la nici 15 kilometri de Capitala, in apropierea unui oras cu peste doua milioane de locuitori. Lipsa de fermitate si dezintersul total al autoritatilor de a rezolva aceste probleme provoaca mari batai de cap celor care au investit in aceste locatii. Este adevarat ca nici acestia din urma nu s-au omorat cu firea. Vorba romaneasca: las-o ma ca merge si-asa! se resfrange, acum, in modul cel mai brutal asupra celor care au sustinut-o. Totul porneste de la goana dupa terenuri ieftine, toata lumea uitand ca astfel de locatii necesita investitii mari in infrastructura.

In Occident, dezvoltarea urbana este foarte precis conturata. In momentul cand apare cineva care vrea sa construiasca, primaria stabileste cu acesta, de comun acord, sarcinile care le revin in ceea ce priveste sistematizarea zonei. In plus, nimeni nu are voie sa se apuce de construit pana in momentul in care utilitatile si drumurile nu sunt finalizate. La noi, sistemele de canalizare au fost trecute cu vederea de multe autoritati in momentul introducerii in intravilan a terenurilor agricole. Pentru fosa septica se solicita in mod curent avize de la mediu si, mai rar, de la Apele Romane. Oricum, atentia acestora este indreptata catre puturile de apa si mai putin spre sistemul de colectare si scurgere a apelor pluviale, spune arhitectul Octavian Ungureanu, directorul general al biroului de proiectare Trilitica.

In Domnesti, inundatiile au afectat zeci de case

Nicolae S. si-a facut o casa in comuna Domnesti. Dupa potopul de acum doua saptamani, a fost nevoit sa-si cumpere o barca pentru a putea iesi din casa. Drumurile de acces erau complet inundate, iar apa imi ajungea pana la umeri, spune Nicolae. In zona respectiva, au fost afectate zece case. In momentul in care am solicitat ajutor de la primarie, ni s-a replicat ca noi suntem bogatasii comunei si trebuie sa ne descurcam singuri, adauga Nicolae. In ciuda acestor probleme ivite peste noapte, oamenii nu se gandesc sa-si vanda proprietatile. Am facut aceasta casa cu mari sacrificii, si nici vorba sa o dau. Ne descurcam noi si cu problema asta, spune Dan Vasilescu, un alt proprietar a carui vila a fost inundata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri