Miliardarul american Warren Buffett sustine ca declinul sectorului imobiliar rezidential din Statele Unite se va incheia prin 2011, estimand ca pana atunci cererea va reveni la nivelul ofertei.
"In aproximativ un an, problemele din sectorul rezidential ar trebui sa fie, in mare parte, depasite", a declarat Buffet in scrisoarea anuala adresata actionarilor Berkshire Hathaway Inc. "Preturile vor ramane, desigur, cu mult sub nivelul din perioada bulei imobiliare, insa pentru fiecare vanzator sau creditor afectat de acest lucru va exista un cumparator care va beneficia", potrivit agentiei NewsIn.

Cel mai grav declin al pietei imobiliare din ultimele decenii a facut ca unul din cinci cetateni americani cu ipoteci sa aiba datorii mai mari decat valoarea locuintelor. Numarul record al executarilor silite de anul trecut a inundat piata deja saturata de proprietati nevandute, ceea ce a dus la scaderea numarului de constructii noi la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani.

"Oamenii au crezut ca este o veste buna, in urma cu cativa ani, cand numarul proiectelor rezidentiale incepute era de circa 2 milioane anual, insa cererea era de circa 1,2 milioane", a spus Buffet.

Buffet a mai spus, in gluma, ca reducerea constructiilor rezidentiale ar fi cea mai buna dintre cele trei variante de scadere a excesului de oferta.

Celelalte doua, a spus el, ar fi distrugerea unor locuinte, "o tactica similara programului de prime de casare", sau "accelerarea formarii de familii, de exemplu prin incurajarea adolescentilor sa locuiasca impreuna, program ce este putin probabil sa duca lipsa de voluntari".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri