Dezvoltatorul israelian Gindi Group, care a lansat in urma cu aproape un an proiectul rezidential G ViTown, amplasat in cartierul Vitan si adresat comunitatii medicale, a amanat inceperea lucrarilor de constructie din cauza ritmului lent de vanzari.
Ansamblul rezidential G ViTown, amplasat pe Strada Vantului din cartierul Vitan, cuprinde 324 de apartamente, dispuse in patru blocuri si reprezinta o investitie de aproape 25 milioane de euro. Dezvoltatorul Gindi Group a anuntat ca va incepe in prima faza constructia unui singur bloc, cu 81 de apartamente, lucrarile de constructie fiind programate pentru trimestrul al treilea al anului trecut.

„Proiectul este in stadiul de pre-vanzare a apartamentelor. Pentru fiecare proiect pe care il dezvoltam, strategia noastra este sa incheiem pre-contracte inainte de inceperea constructiei. Din acest motiv, lucrarile de constructie nu au inceput inca, dar estimam ca vor demara in urmatoarele luni”, a declarat, pentru Wall-Street, Kfir Gindi (foto), directorul Gindi Romania, fara a face public numarul apartamentelor vandute pana in prezent.

Lansat in primavara anului trecut, G ViTown are ca termen de finalizare sfarsitul anului viitor. Preturile apartamenentelor au ramas la acelasi nivel ca si anul trecut, potrivit oficialului Gindi, respectiv incepand de la 69.000 de euro pentru o garsoniera.

„Cred ca piata imobiliara se va stabiliza in acest an si preturile apartamentelor vor incepe sa creasca usor. De asemenea, cred ca programul Prima Casa 2 va aduce o schimbare importanta, iar piata va incepe sa se miste. Chiar daca cei mai multi bani alocati acestui program vor fi investiti in apartamentele vechi, cei care isi vor vinde locuintele vor dori sa cumpere un apartament nou”, a adaugat Kfir Gindi.

Terenul din Vitan a fost cumparat in vara anului 2007 si, conform datelor prezentate de companie in vara anului trecut, profitul dupa vanzarea apartamentelor este aproximat la 5,4 milioane de euro.

Kfir Gindi este fiul unuia dintre fondatorii Gindi Group, fiind responsabil de afacerile dezvoltatorului in Romania. Gindi Group a fost infiintat de Gindi Moshe si Gindi Igal, in anul 1970, iar in prezent este listat la Bursa din Tel Aviv.

Pe langa Romania si Israel, dezvoltatorul mai este activ pe pietele din Ungaria si Elvetia.

Citeste si Gindi: Nu construim apartamente mai scumpe de 100.000 euro.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri