Bilantul Prima Casa. Ce apartamente au ales romanii

Peste 17.700 de locuinte au fost achizitionate prin Prima Casa de la demararea programului guvernamental, din care 52% sunt cu doua camere, media unei garantii fiind de 41.600 de euro, a anuntat premierul Emil Boc.
"Valoarea totala a garantiilor guvernamentale acordate pana in acest moment este de 736 de milioane de euro. Media agarantiilor acordate la nivel national este de 41.600 de euro", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Premierul a spus ca cele mai multe locuinte s-au cumparat in Capitala (31%), Cluj (7,63%), Timis (5,55%), Constanta (3,96%), Iasi, Brasov si Sibiu. Vezi si Bancherii s-au inghesuit la Prima Casa 2. Afla ce plafoane au bancile

Majoritatea solicitarilor, respectiv 52%, sunt pentru locuinte cu doua camere, iar 72% dintre locuinte au fost construite inainte de 1 ianuarie 2007.

La demararea programului Prima Casa, in iulie 2009, statul a fixat un plafon de garantii de 1 miliard euro, din care circa 60% a fost folosit in prima faza, derulata pana in 15 februarie.

Intre timp, guvernul a adus unele modificari programului, pentru a stimula constructia de locuinte noi, fixand pentru acest an un plafon de garantii de 700 milioane euro.

Cititi si Cat mai costa o locuinta: Vezi aici preturile din cele mai mari oraseTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Cați bani face anul acesta cel mai puternic constructor român
Setari Cookie-uri