Dezvoltatorul proiectului Planorama, compania israeliana Euro Habitat, considera o eroare hotararea Tribunalului de la sfarsitul lunii iunie de intrare in insolventa, intrucat datoria fata de cumparatorul care a cerut deschiderea procedurii a fost achitata inainte de pronuntarea deciziei.

Conform declaratiei oficiale a companiei Euro Habitat, Tribunalul Bucuresti a decis deschiderea procedurii inca de la primul termen de judecata si a numit un administrator judiciar in acest sens sa conduca reorganizarea companiei.

“Este mai mult decat regretabil faptul ca tribunalul a luat aceasta decizie bazandu-se pe cererea unei singure cliente fata de care Euro Habitat si-a achitat integral datoria inca din data de 18 iunie 2010. De asemenea este de regretat faptul ca Euro Habitat nu a fost citata si nu a avut cunostinta de existenta acestui dosar pe rolul instantelor judecatoresti si de aceea nu si-a putut exercita dreptul legal la aparare”, spun reprezentantii companiei.

Conform opiniei consultantilor legali ai companiei, decizia tribunalului este o eroare avand in vedere faptul ca debitul a fost achitat integral catre clienta inainte de pronuntarea deciziei si singura cale legala de a schimba aceasta decizie este prin recurs.

In vederea minimizarii prejudiciilor pentru toate partile implicate, inclusiv pentru clientii companiei, Euro Habitat l-a contactat deja pe administratorul judiciar si a solicitat o intalnire urgent pentru a discuta problemele urgent legate de proiect si de planul de reorganizare.

Potrivit companiei, Euro Habitat studiaza impreuna cu avocatii ce ii reprezinta situatia creata in vederea adoptarii celei mai bune decizii pentru toate partile implicate si in interesul clientilor companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si