Chiriile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu aproape 25% in ultimul an

Nivelul mediu al chiriilor pentru locuintele din Bucuresti a scazut cu 24 % in ultimul an, de la 400 euro/luna la 304 euro/luna, procent similar si pentru chiriile calculate in lei, arata o analiza a portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.

Cea mai mare scadere in perioada octombrie 2009 - octombrie anul curent a fost inregistrata in cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile scazand cu 30%, de la 535 euro/luna la 370 euro/luna.

Pentru apartamentele cu doua camere, chiria medie au scazut cu 19% in ultimele doisprezece luni, de la 382 euro/luna la 306 euro/luna, se mai arata in analiza portalului MagazinulDeCase.ro.

Cele mai mici scaderi ale chiriilor, de circa 16% in ultimul an, au fost inregistrate de garsoniere. Chiria medie pentru o garsoniera din Capitala a scazut de la 283 euro/luna la 237 euro/luna, potrivit analizei citate.

Scaderile raportate in euro sunt similare cu cele calculate in lei, intrucat cursul mediu in luna octombrie 2009 era de 4,28 lei/euro, iar in prezent este de 4,31 lei/euro.

“Se observa o crestere de 35% a numarului de anunturi in care chiria este ceruta in lei, aceasta reprezentand o alternativa folosita de proprietari pentru a atrage clientii, in contextul evolutiei ascendente a euro fata de leu”, explica cei de la MagazinulDeCase.ro.

Portalul MagazinulDeCase.ro a fost achizitionat, la inceputul lunii iulie, de catre Sanoma Digital, o companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri