Eka Development, divizia de dezvoltare imobiliara a grupului Eka Investment controlat de omul de afaceri Emil Pop, a contractat un credit in valoare de 12,5 milioane de euro de la Bank of Cyprus pentru constructia unui proiect rezidential in nordul Bucurestiului, informeaza Mediafax.

Creditul a fost contractat pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar in Baneasa, pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, potrivit Arhivei Electronica de Garantii Reale Mobiliare .

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat in acest an de Primaria Generala a Capitalei pe terenul de circa 12.000 de metri patrati vor fi construite locuinte, inaltimea maxima stabilita pentru imobilele care urmeaza sa fie dezvoltate fiind de 9 etaje.

De asemenea, pe site-ul companiei se mentioneaza ca dezvoltatorul urma sa inceapa in trimestrul al doilea din acest an un complex rezidential alcatuit din trei blocuri de noua etaje, totalizand 350 de apartamente. Suprafata construita ar urma sa fie de 43.700 metri patrati. Costul total al proiectului este estimat la 60 milioane de euro, din care Eka Developement ar urma sa sustina jumatate din investitie. Termenul de finalizare este stabilit pentru ultima parte a anului viitor.

Portofoliul imobiliar al Eka Development cuprinde mai multe cladiri de birouri finalizate sau in diferite stadii de constructie in Bucuresti, precum si un proiect logistic in Chitila, in curs de proiectare.

Grupul Eka Investment cuprinde sapte firme si are actionariat 100% romanesc, fiind detinut de omul de afaceri Emil Pop si de sotia acestuia, Carmen Pop.

In ianuarie 2008, Eka Development, a anuntat ca va investi 20 milioane de euro intr-un nou proiect de clasa A, cu 12 niveluri si o suprafata de 20.000 metri patrati, alocata pentru activitati office si retail, in zona de nord a Bucurestiului


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Proiect pentru locuințe pe calea ferată dintre Gara Progresu şi Gara de Vest
Setari Cookie-uri