Piata imobiliara din Bulgaria va avea o evolutie negativa in 2011, in conditiile in care oferta mai mare decat cererea va duce la scaderea preturilor, potrivit analistilor citati de Novinite.

Anul 2011 va fi dificil, oferta va depasi cererea, dar odata cu primele semne de iesire din criza financiara situatia se va imbunatati, scrie Mediafax.

Cea mai mare stabilitate a pietei imobiliare va fi in Sofia, orasul cu cea mai scazuta rata a somajului. In Capitala exista totodata o cerere mare pentru noi proprietati de-a lungul liniei de metrou.

In trimestrul al treilea din 2010, pretul mediu al proprietatilor a fost de 960 de leva pentru un metru patrat (480 euro). In primul trimestru din 2007, pretul mediu pe metrul patrat era de 988 leva (494 euro) pe metru patrat.

Dupa aderarea Bulgariei la Uniunea Europeana, in 2007, preturile imobiliare din Bulgaria au inceput sa creasca, pana in al doilea trimestru din 2008, cand au atins 1.418 leva (709 euro) pe metrul patrat. Ulterior, au intrat pe un trend descendent, din cauza recesiunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Ce măsuri de distanțare socială a luat o companie cu 200 angajați
Setari Cookie-uri